13:00:57 04.06.2023
Stiri

Avocații lui Dodon scapă de amenzile aplicate pentru tergiversarea intenționată a ședințelor de judecată: Decizie luată de un alt complet de judecată de la CSJ

Actualitate 20.03.2023 12:28 Vizualizări1658 Autor: Ziarul National
Avocații lui Dodon scapă de amenzile aplicate pentru tergiversarea intenționată a ședințelor de judecată: Decizie luată de un alt complet de judecată de la CSJ


Avocații socialistului Igor Dodon scapă de amenzile aplicate la finele lunii februarie curent de instanța de judecată, la solicitarea procurorilor care au reclamat tergiversarea intenționată a proceselor de judecată de către apărătorii fostului șef de stat.

Un alt complet de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a examinat astăzi recursurile asupra amenzilor judiciare aplicate avocaților inculpatului Dodon și a decis anularea încheierilor instanței de judecată prin care aceștia au fost amendați.

Unul din judecătorii completului a semnat o opinie separată, iar decizia motivată va fi pronunțată luni, pe 27 martie, informează Procuratura Anticorupție.

Amintim că avocații inculpatului Igor Dodon au fost amendaţi pe 27 februarie cu câte 1 000 de lei fiecare, cu informarea Uniunii Avocaților și Ministerului Justiției, pe motiv că aceștia au înaintat cerere de recuzare a procurorului.

Procuratura Anticorupție a informat atunci că cererea respectivă fusese depusă în mod repetat „cu rea-credinţă şi în mod abuziv, cu scopul de a tergiversa procesul".

În prezent, procurorii anticorupție prezeintă în instanță probele în susținerea învinuirii pe numele lui Dodon Igor. Socialistul este învinuit, printre altele, de corupție, îmbogățire ilicită şi trădare de patrie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md