00:06:08 02.03.2024
Stiri

Autoritățile au aprobat un nou plan de DEZOLIGARHIZARE: „Resursele statului nu vor mai putea fi utilizate în interesul unor grupuri criminale”

Actualitate 07.12.2023 10:10 Vizualizări1498 Autor: Ziarul National
Autoritățile au aprobat un nou plan de DEZOLIGARHIZARE: „Resursele statului nu vor mai putea fi utilizate în interesul unor grupuri criminale”


Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), convocată astăzi la Președinție de către Maia Sandu, a aprobat Planul pentru limitarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice (dezoligarhizare).

Potrivit Președinției, aprobarea Planului pentru limitarea influenței excesive a intereselor private este una dintre cele nouă recomandări ale Comisiei Europene, formulate la acordarea statutului de stat candidat pentru aderare la UE pentru R. Moldova.

Astfel, Planul de dezoligarhizare prevede excluderea lacunelor normative și deficiențelor practice, astfel ca instituțiile și resursele statului să nu mai poată fi utilizate în interesul unor grupuri criminale. De asemenea, conform planului, va exista un mecanism de monitorizare periodică a realizării măsurilor propuse de către instituțiile publice.

Cei prezenți au discutat și care sunt următorii pași către îndeplinirea completă a tuturor recomandărilor Comisiei Europene. Totodată, membrii CNIE au vorbit despre eforturile diplomatice în ajunul ședinței Consiliului European din 14 - 15 decembrie pentru a promova inițierea negocierilor pentru aderare la Uniunea Europeană cât mai curând posibil.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md