13:59:54 21.07.2024
Stiri

UEFA schimbă macazul în privința echipele din Rusia. Primele cluburi din țara lui Vladimir Putin care au voie să joace din nou în competițiile europene la fotbal: „Îi discriminăm”

Actualitate 27.09.2023 12:26 Vizualizări1156 Autor: Ziarul National
UEFA schimbă macazul în privința echipele din Rusia. Primele cluburi din țara lui Vladimir Putin care au voie să joace din nou în competițiile europene la fotbal: „Îi discriminăm”


Președintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a revenit asupra deciziei de a interzice participarea cluburilor din Rusia în competițiile europene.

Invazia Ucrainei pornită de Vladimir Putin a afectat toate disciplinele sportive din Rusia. De exemplu, din februarie 2022, UEFA a decis ca cluburile de fotbal rusești să nu mai evolueze în competițiile europene.

Recent, instituția condusă de Aleksander Ceferin, prin vocea președintelui său, a anunțat că acest lucru se va modifica. Doar că, vor fi scutite de sancțiune echipele U17, pentru că „minorii nu trebuie să fie discriminați” de acțiunile lui Vladimir Putin.

„Suspendarea pe care UEFA a dictat-o echipelor din Rusia reflectă încercarea de a ține piept violenței și agresiunii. UEFA este determinată să își mențină această poziție până la finalul războiului, atunci când pacea va fi restaurată.

Totuși, să îi interzicem pe copii din competițiile noastre, înseamnă nu doar că nu reușim să le recunoaștem dreptul fundamental la dezvoltare, dar îi discriminăm direct.

Dacă le vom da oportunitatea să joace împotriva fotbaliștilor de aceeași vârstă din întreaga Europă, investim în ceea ce noi sperăm că va fi o generație mai strălucitoare și mai capabilă”, a declarat Aleksander Ceferin, conform TuttoMercatoWeb.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md