15:05:28 06.02.2023
Stiri

Ucraina ar fi gata să ELIBEREZE Transnistria de ARMATA lui Putin: „E vorba și de interesul NAȚIONAL al Ucrainei. Dacă Maia Sandu s-ar adresa cu rugămintea de a elibera R. Moldova de armata rusească, cred că ar fi îndeplinită această cerință”

Actualitate 29.11.2022 10:59 Vizualizări1615 Autor: Ziarul National
Ucraina ar fi gata să ELIBEREZE Transnistria de ARMATA lui Putin: „E vorba și de interesul NAȚIONAL al Ucrainei. Dacă Maia Sandu s-ar adresa cu rugămintea de a elibera R. Moldova de armata rusească, cred că ar fi îndeplinită această cerință”


Ucraina ar fi gata să „elibereze R. Moldova” de armata rusă, care staționează ilegal în raioanele din stânga Nistrului, dacă președinta Maia Sandu s-ar adresa cu o asemenea solicitare lui Volodimir Zelenski. De această părere este renumitul jurnalist ucrainean Dmitri Gordon.

Potrivit lui Gordon, trupele și armamentul rusesc din Transnistria reprezintă un pericol nu doar pentru R. Moldova, dar și pentru Ucraina.

„Pe teritoriul R. Moldova, stat prieten al Ucrainei, există o enclavă ilegală numită Transnistria. Nu există un așa stat Transnistria, dar există statul R. Moldova. Transnistria a apărut după ce Armata a 14-a rusească a intrat acolo și stă și până astăzi. De ce este și problema Ucrainei? Noi suntem obligați să ținem la hotarul cu R. Moldova trupe, care ar putea lupta pentru eliberarea regiunilor Herson, Zaporojie sau Donbas. Ținem trupele acolo, deoarece înțelegem că din partea Transnistriei poate fi infiltrată Armata a 14-a în Ucraina. Dacă guvernarea R. Moldova, președinta Maia Sandu, s-ar fi adresat Ucrainei cu rugămintea de a elibera R. Moldova de armata rusească, cred că s-ar putea îndeplini această cerință. Și asta pentru că e vorba și de interesele naționale ale Ucrainei”, a declarat jurnalistul ucrainean într-un interviu pentru NordNews.

În opinia lui Gordon, conflictul transnistrean nu va fi soluționat atât timp cât în partea stângă a Nistrului vor staționa trupele rusești.

„Este vorba de tehnică militară și efectivul ocupanților, al agresorilor… Această armată trebuie distrusă. R. Moldova nu poate de una singură să rezolve această problemă, deoarece comuniștilor, care mai mulți ani s-au aflat la guvernare, același Dodon, au avut grijă ca să nu aveți o armată efectivă. R. Moldova nu are armată. Și noi am trecut prin această situație. În 2014, Ucraina practic nu avea armată. Și asta pentru că în fruntea Ministerului Apărării al Ucrainei, pe timpul președinției lui Ianukovici, s-au aflat doi cetățeni ai Federației Ruse”, a conchis Dmitri Gordon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md