00:45:04 05.12.2021
Stiri

Ucraina a ANULAT licitația ce viza cariera de piatră din Pervomaisc care aparține R. Moldova

Actualitate 21.10.2021 18:55 Vizualizări1096 Autor: Ziarul National
Ucraina a ANULAT licitația ce viza cariera de piatră din Pervomaisc care aparține R. Moldova


Licitația care urma să fie organizată de autoritățile din Ucraina pe 20 octombrie, în privința folosirii terenului pe care este amplasată cariera de piatră concasată din Pervomaisc a fost anulată. Însă autoritățile ucrainene planifică o altă licitație cu reducere pentru data de 5 noiembrie curent.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, licitația a fost anulată în urma demersurilor expediate pe 5 octombrie 2021 de autorități către organismele competente ale Ucrainei (Procuratura Generală, Serviciul de Securitate, Ministerul Mediului și Resurselor Minerale și Agenția de Stat de Geologie și Resurse Minerale), scrie Moldpres.

„Menționăm însă că autoritățile ucrainene planifică o altă licitație cu reducere pentru data de 5.11.2021. În context, în scopul neadmiterii prejudicierii intereselor statului, Agenția Proprietății Publice întreprinde toate acțiunile necesare în această direcție”, se spune în comunicatul emis de instituție.

CITIȚI și DOSAR PENAL // Factori de decizie de la cariera de PIATRĂ din Ucraina ce aparținea R. Moldova și angajați de la Ministerul Agriculturii de la Chișinău ar fi cauzat daune statului în sumă de peste 22 de MILIOANE de lei

Anterior, și Procuratura Generală a anunțat că cariera de piatră concasată din Pervomaisc este subiectul unui dosar penal.

Potrivit sursei citate, cauza penală vizată se află în prezent în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care examinează acțiunile pretinse a fi ilegale ale unor factori de decizie din ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc” și fostul Minister al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin prisma săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, comis din interes material, în scopul realizării intereselor personale sau în interesul unor terțe persoane, care în consecință au cauzat daune în valoare de aproximativ 22 164 500 lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md