00:08:04 22.01.2018
Stiri

Trupele ruse din patul lui Colesovnazadov

Politică 10.12.2017 11:37 Vizualizări859 Autor: Ziarul National
Trupele ruse din patul lui Colesovnazadov

Trustia, elegii politikoase

Ieri ne-am certat cu Colesovnazadov, rău de tot, ca la un tocșou. Degustam împreună din producția vinicolă autohtonă la lumina plăpândă, pâlpâindă a îndelungatei și complicatei noastre vecinătăți, când pe ecranul televizorului apăru un sobor de preoți pravoslavnici care sfințeau, în prezența lui Pavel Filip și a unei doamne secretare generale adjuncte NATO, un oficiu de legătură reciprocă. Colesovnazadov reacționă ca un bour statalist mușcat de hypoderma bovis: „NATO go home! Nu călca cu bocancul tău imperialist toloaca neutralității noastre mioritice!” – strigă el. Din punctul meu de vedere era pueril, superfluu și absurd să strigi la televizor după două pahare de vin. „Îl imiți pe Dodon?” – l-am întrebat neutru. „Dacă Dodon spune că afară plouă și eu văd că plouă, trebuie să spun că nu plouă?” – se burzului el. „Norii de pe cerul statalității vin de la est. Lătrăm la pisica NATO și nu observăm ursul rusesc tropăind cu cizmele sale pe acoperișul statalității noastre?”– am precizat împăcuitor. „Trupele ruse apără neutralitatea noastră!” - insistă el aprins. „Dacă trupele ruse ar apăra trăinicia și reputația familiei tale dormind în patul tău conjugal, ce ai spune?” – m-am enervat eu. „Rașa go home!”, am turnat gaz pe foc. Colesovnazadov m-a mitraliat cu kalașnikovul privirii sale tulburi și a amenințat NATO că v-a ajunge din nou la Berlin, dacă va trebui. „Și voi trece și prin București, ca bunicul meu!” – preciză el. „Mergi la doctor mai întâi și rezolvă-ți problemele demografice!”, am râs, fiindcă rămăsesem fără replică, dar el s-a înfuriat și mai tare, amintindu-mi de unde ies gazele și cum bunicul său i-a învățat să scrie pe bunicii mei coborâți din copaci. „E adevărat, bunicii mei scriau cu alfabet latin, nu-l cunoșteau pe cel rusesc”, am recunoscut eu. „Acum bunicii mei îi învață să scrie pe bunici tăi, care nu cunosc alfabetul latin.” Așa l-am lăsat fără replică.

Acum stau și mă gândesc dacă nu cumva am atins prea tare coarda prieteniei multiseculare moldo-ruse și a conviețuirii interetnice?

Al vostru bitcoin, coetnicoid, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md