16:18:13 29.11.2023
Stiri

„Tricolorii” vor să profite de SCANDALUL apărut în vestiarul Cehiei și să se califice, în PREMIERĂ, la un turneu final. Cleșcenco: „Vom intra pe teren doar pentru VICTORIE”

Actualitate 20.11.2023 13:50 Vizualizări1090 Autor: Ziarul National
„Tricolorii” vor să profite de SCANDALUL apărut în vestiarul Cehiei și să se califice, în PREMIERĂ, la un turneu final. Cleșcenco: „Vom intra pe teren doar pentru VICTORIE”


Trei jucători ai naționalei Cehiei au fost excluși din lot, deoarece înaintea meciului capital cu echipa noastră au ieșit în oraș la distracție și au consumat mult alcool. „Tricolorii”, în frunte cu Sergiu Cleșcenco, vor să profite de acest scandal iscat în sânul echipei adverse și să dea marea lovitură – calificarea, în premieră, la un turneu final.

„Este o plăcere deosebită să venim în Republica Cehă. Este o țară frumoasă. Am și prieteni chiar aici, în Olomouc. Toți fotbaliștii noștri sunt pregătiți pentru meci. Înțelegem că va fi o partidă dificilă, deoarece adversarii sunt foarte buni. Cehia are nevoie de o remisă, dar noi vom intra pe teren doar pentru victorie”, a precizat Cleșcenco, în cadrul conferinței de presă de dinaintea ultimului meci din preliminariile Campionatului European 2024.

Selecționerul nu a vrut să comenteze pe marginea scandalului din interiorul echipei Cehiei, dar a dezvăluit cum echipa noastră a ajuns să se bată pentru calificare.

„Este treaba lor cum vor reuși să gestioneze situația. Totul depinde de staff-ul tehnic al echipei cehe. Acei jucători pot fi înlocuiți cu ușurință. Înainte de începerea preliminariilor, nu credeam că vom ajunge în această postură – să ne batem pentru calificare în ultima etapă. Acesta este fotbalul și din acest motiv este frumos că există surprize. Dacă noi am obține calificarea, atunci în R. Moldova va fi o mare sărbătoare. Pentru noi ar fi o premieră, un moment istoric. Cehia a fost de mai multe ori la un turneul final, dar pentru noi ar fi o performanță fantastică”, a adăugat Cleșcenco.

Cehii îl consideră că atacantul Ion Nicolaescu este principalul pericol, însă Cleșcenco speră că forța grupului va face diferența.

„Eu cred că noi vom avea nevoie de mai multe forțe în meciul cu Cehia și sper ca toți fotbaliștii vor da totul pe teren pentru a obține victoria. Pentru noi ar fi o victorie istorică”, a conchis antrenorul.

Atacantul Vitalie Damașcan promite că toți „tricolorii” vor juca la sacrificiu în această seară.

„Este un meci de o importanță uriașă pentru noi toți. Conștientizăm importanța acestui meci, dar în același timp încercăm să nu resimțim nicio presiune. Toată campania am luat-o treptat, pas cu pas, meci cu meci. Nu ne-am gândit la altceva decât la adversarul pe care îl întâlnim, iar acest meci nu este excepție. Suntem motivați, vom da totul în teren și deja la sfârșitul meciului vom vedea ce va fi”, a punctat Damașcan.

De menționat că meciul dintre Cehia – R. Moldova va începe astăzi, de la ora 21.45, și va fi transmis de către postul public de televiziune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md