01:58:44 27.02.2024
Stiri

Trei candidați la funcții în CSP au PICAT a doua oară evaluarea Comisiei „pre-vetting”, după ce CSJ a anulat 21 de decizii emise anterior

Actualitate 08.12.2023 17:54 Vizualizări2021 Autor: Ziarul National
Trei candidați la funcții în CSP au PICAT a doua oară evaluarea Comisiei „pre-vetting”, după ce CSJ a anulat 21 de decizii emise anterior


Trei candidați pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Vitalie Codreanu, Cristina Gladcov și Anatolie Gîrbu, au picat, repetat, evaluarea Comisiei „pre-vetting”.

„Comisia desfășoară evaluarea reluată a candidaților, în contextul unei cercetări multiaspectuale, complete și obiective, bazată pe informațiile disponibile în evaluarea inițială și orice informații obținute în timpul evaluării reluate”, menționează secretariatul Comisiei „pre-vetting”.

Sursa citată subliniază că, în timpul procesului de evaluare reluate, Comisia colectează informații suplimentare, iar candidații au dreptul la o audiere, în cazul în care solicită acest lucru.

Candidații au dreptul să conteste deciziile Comisiei Pre-Vetting la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în termen de 5 zile de la data recepționării acestora.

Amintim că la 8 septembrie 2023, Comisia „pre-vetting” a inițiat evaluarea reluată a 21 de candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și CSP, urmare a deciziilor Curții Supreme de Justiție (CSJ) emise la 1 august 2023, prin care instanța supremă a anulat 21 de decizii ale Comisiei „pre-vetting” și a dispus reevaluarea subiecților.

Un candidat non-judecător la poziția de membru în CSM s-a retras din competiție în timpul procesului de evaluare reluată. În prezent, Comisia efectuează evaluarea reluată a 17 candidați pentru funcția de membru în CSM.

Comisia evaluează, de asemenea, un candidat non-procuror pentru funcția de membru în CSP. De asemenea, trei cereri de contestare a deciziilor de evaluareinițială ale Comisiei „pre-vetting” se află pe rol la CSJ.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md