04:55:00 29.01.2023
Stiri

Transportul regulat de pasageri între R. Moldova și România, LIBERALIZAT: Ultimele decizii luate de către membrii Comisiei mixte moldo-române în domeniul transportului rutier

Actualitate 22.11.2022 10:10 Vizualizări1030 Autor: Ziarul National
Transportul regulat de pasageri între R. Moldova și România, LIBERALIZAT: Ultimele decizii luate de către membrii  Comisiei mixte moldo-române în domeniul transportului rutier


Serviciile regulate de persoane între R. Moldova și România vor fi autorizate, începând cu data de 1 aprilie 2023, în condițiile prevăzute de Acordul rutier bilateral, fără a fi condiționate de o diferență minimă de timp între curse.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei mixtă moldo-română în domeniul transportului rutier, desfășurată la București zilele trecute, unde a fost abordat stadiul de îndeplinire a obiectivelor stabilite în Protocolul Comisiei privind liberalizarea serviciilor regulate de persoane între cele două state, semnat la Chișinău pe 17 iunie curent.

Membrii Comisiei au mai convenit ca, în scopul creșterii gradului de confort și siguranță a serviciilor regulate de persoane, la efectuarea curselor regulate între România și Republica Moldova vor fi admise, începând cu data de 1 aprilie 2023, doar autobuze care îndeplinesc cel puțin norma de poluare „Euro V sigur”. Autorizația va fi valabilă numai împreună cu certificatul care atestă norma de poluare, îndeplinirea acestei condiții fiind verificată de autoritățile de control din cele două state.

De asemenea, părțile au convenit asupra prelungirii, până la 1 aprilie 2023, a moratoriului asupra autorizării noilor servicii regulate de transport persoane între cele două state. Astfel, serviciile regulate a căror autorizare expiră până la 1 ianuarie 2023 vor fi prelungite automat până la data de 1 aprilie 2023, fără eliberarea altor autorizații.

La fel, dacă operatorii de transport rutier nu vor relua deservirea serviciului timp de 30 de zile de la data notificării de către autoritatea competentă, serviciile regulate care nu se derulează de ambele părți vor fi anulate, iar autorizațiile vor fi retrase.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale mai informează că părțile au discutat și despre posibilitatea implementării sistemului e-CEMR pentru transporturile internaționale dintre cele două state, pentru această activitate fiind propusă inițierea unui grup de lucru comun.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md