11:52:06 24.05.2022
Stiri

Transportatorii amenință că își vor sista activitatea săptămâna viitoare, dacă nu vor fi majorate tarifele la călătoriile cu autobuzul și microbuzul: Răspunsul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Actualitate 28.01.2022 17:14 Vizualizări1799 Autor: Ziarul National
Transportatorii amenință că își vor sista activitatea săptămâna viitoare, dacă nu vor fi majorate tarifele la călătoriile cu autobuzul și microbuzul: Răspunsul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale


Transportatorii ameninţă că îşi vor sista, la începutul lunii februarie, activitatea pe rutele regulate, dacă Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR) nu va majora tariful la călătorie.

Într-o scrisoare deschisă adresată vicepremierului Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transportatorii se plâng că ar fi „în prag de faliment”.

„Costurile nu mai pot fi acoperite de încasări. În toate raionale republicii există rute care nu se mai operează, iar numărul acestora este în creştere. Deja avem localităţi din care au fost sistate toate rutele”, cităm din scrisoarea transportatorilor.

Protestatarii spun că nu pot ajunge la un numitor comun cu ministerul privind tariful la serviciile de transport.

CITIȚI și DOC // Călătorii mai SCUMPE cu transportul public pe teritoriul R. Moldova, din primăvară: Cu cât ar putea crește tarifele

De cealaltă parte, MIDR cheamă transportatorii la dialog.

„Pentru Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale soluţia rămâne dialogul. Acesta trebuie să aibă loc fără a provoca teamă în rândul celor care folosesc serviciile de transport public şi fără presiuni asupra ministerului care apără interesele oamenilor. Nu suntem de acord în niciun fel cu acţiunile celor care, deşi reprezintă doar o mică parte a transportatorilor, contribuie, cu sau fără influenţă politică, la destabilizarea situaţiei din transportul de pasageri”, se arată într-un comunuicat al MIDR.

Ministerul Infrastructurii asigură transportatorii că, după definitivarea consultărilor publice, va prezenta în scurt timp toate deciziile referitoare la condiţiile de tarifare a serviciilor de transport rutier de persoane, luând în calcul toate propunerile companiilor de transport rutier de pasageri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md