02:06:10 27.02.2024
Stiri

Veste bună pentru BONE: Tipul patente de întreprinzător care va mai fi valabil un an în R. Moldova

Actualitate 29.11.2023 15:06 Vizualizări844 Autor: Ziarul National
Veste bună pentru BONE: Tipul patente de întreprinzător care va mai fi valabil un an în R. Moldova
Poză simbol


Activitatea de îngrijitor/ îngrijitoare calificată de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă până la 1 ianuarie 2025.

Potrivit unui proiect de lege aprobat astăzi de Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, începând cu 1 ianuarie 2025, activitatea îngrijitorilor/îngrijitoarelor pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani va fi organizată ca activitate independentă, conform unui nou mecanism de reglementare propus de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

„În acest moment, prevederile legislative cu privire la activitatea independentă nu acoperă domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor. Pentru a asigura siguranța și protecția copiilor, precum și a celor care prestează aceste servicii, dar și pentru a pregăti cadrul normativ, soluția optimă este extinderea cu un an a termenului-limită de desfășurare a activității în bază de patentă a îngrijitorilor/îngrijitoarelor care prestează servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la 3 ani”, se menționează în nota informativă a inițiativei legislative semnate de deputata Marina Morozova.

Proiectul urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.

Menționăm că, de la 1 iulie curent, activitatea de comerț cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri, pavilioane și din autovehicule, precum și comerțul cu produse alimentare și mărfuri ușor alterabile autohtone nu mai este permisă în baza patentei. Deținătorii de patente din acest domeniu au trecut la activitate independentă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md