04:43:58 09.05.2021
 
Stiri

„Teleradio-Moldova”, acuzată de xenofobie de către un deputat comunist cu dragoste față de ruși

Social 20.02.2014 11:30 Vizualizări1327 Autor: Mariana Rață
„Teleradio-Moldova”, acuzată de xenofobie de către un deputat comunist cu dragoste față de ruși vfokuse.md


Deputatul comunist Sergiu Stati acuză jurnaliștii de la IPNA „Teleradio-Moldova” care au comentat Jocurile Olimpice de la Soci de declarații xenofobe la adresa poporului rus.

„Acești jurnaliști, care nu se știe cum au fost selectați, și-au permis declarații xenofobe la adresa poporului rus și a Rusiei. Cerem să fie invitat la ședință președintele „Teleradio-Moldova” pentru a ne spune ce s-a urmărit la aceste evenimente, interese politice sau de a reflecta un eveniment sportiv”, a cerut Stati.

Deputatul a solicitat și Procuraturii Generale să investigheze acest fapt. De asemenea, Stati a fost curios să afle cum au fost selectați jurnaliștii care au comentat Jocurile Olimpice de la Soci .

„Am impresia că nici nu erau din R. Moldova”, a opinat el.

În replică, Efim Josanu, șeful redacției sport de la „Teleradio-Moldova”, respinge acuzațiile.

„Alții ne-au învinuit că suntem proruși. Comentariile făcute de jurnaliștii noștri au fost echidistante și corecte. În timpul comentariilor, îți asumi simpatia față de un sportiv indiferent dacă este rus, neamț sau francez. Deputatul deraiază”, a menționat Josanu.

Propunerea lui Sergiu Stati nu a fost susținută de Parlament.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 20.02.2014 12:08

R.Moldova este un stat NEUTRU, adica nu are de gand sa lupte nici PENTRU si nici CONTRA Rusiei, Romaniei, Ucrainei si altor state. Nu exista temeiuri legale de a DEFAIMA, DISCREDITA, DISCRIMINA o limba, o etnie, o cultura, un popor, indiferent cum s-ar numi el - rus, moldovenesc, roman etc. A nu se conda atitudinea, critica fata de anumite idei, concepte, declaratii, actiuni a unor politicieni, lideri de state, functionari etc. inclusiv din R.Moldova, Rusiei, Romaniei, Ucrainei etc. cu atitudinea fata de INSASI ETNIA, NATIUNEA, LIMBA, POPORUL din care fac parte. Se interzice de a ETNICIZA ABUZIV si in comentarii in loc de a numi la concret persoana, cetateanul, sportivul etc. - se aplica numele GENERALIZATOR al etniei - RUSUL, ROMANUL, MOLDOVANUL etc., in loc de sportivul din selectionata Rusiei, Romaniei, R.Moldova etc. Comisia pentru DISCRIMINARE ar trebui sa se autosesizeze pentru orice caz de discriminare, indiferent de care etnie, limba, tara, stat este vorba.

ion 20.02.2014 12:30

TITLUL conține 2 discriminari: 1) pe criteriu POLITIC, de apartenență la un partid ( "un deputat comunist") si pe motive etnice ("cu dragoste fata de rusi"). Care standarde europene, legi va ofera dreptul de a defăima, discrimina o persoana, un grup, o comunitate in baza motivului ca nu este "liberal" sau "democrat", dar este "comunist" si in "comunisti se poate de "împușcat" cu cuvinte sau gloanțe - asa cum au făcut-o diviziile lui Hitler si Antonescu pe frontul de Est. Oare a a avea "dragoste", respect data de un popor - este o crima - de ce învinuiți? Or, legea condamna nu pentru ațâțarea la "dragoste", ci invers - la URA SI VRAJBA, la care va dedați pana si intr-un titlu la un material despre DISCRIMINARE. - Sunteți departe de "asocierea" la STANDARDELE EUROPENE in domeniu drepturilor fundamentale ale persoanei, grupurilor, comunităților, minorităților etc. Câteva sancțiuni dure ar implementa sio aceste standarde democratice de bun simt si in mass-media de la noi.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md