Tânărul căruia nu i s-a permis cazarea într-un hotel olandez fiindcă e român refuză despăgubirile. El are o pretenție DEMNĂ


Cazul tânărului cercetător român, care nu a avut acces din cauza naționalității sale într-un hotel din Tilburg (Olanda), ia noi proporții. Alexandru Hegyi a primit două variante de soluții de la autoritatea olandeză antidiscriminare, iar el, la rândul lui, a făcut public ceea ce le pretinde reprezentanților hotelului.
După ce cazul său a fost făcut public, autoritatea antidiscriminare din Olanda i-a propus două soluţii în raport cu unitatea de cazare: medierea sau tranşarea cazului în instanţă. El însă vrea altceva. Deși a fost de acrod cu medierea cazului, bărbatul pune condiții și cere ceva suplimentar.
Alexandru spune că nu vrea despăgubiri de la hotel şi că a ales medierea, însă cu condiţia ca hotelul să facă o declaraţie publică, prin care să îşi ceară scuze pentru discriminarea voită împotriva cetăţenilor români. În plus, el vrea ca unitatea să promită că astfel de situaţii nu se vor mai repeta. În cazul în care hotelul refuză, românul ia în calcul varianta tranşării cazului în instanţă.
„În ceea ce priveşte B&B-ul (hotelul din Tilbirg – n.r.), RADAR ( autoritatea olandeză anti-discriminare, n.r.) mi-a propus două soluţii: 1. Medierea şi 2. Escaladarea în instanţă. Fiindcă nu mă interesează în niciun fel partea de scandal şi/sau să obţin vreun beneficiu material din această situaţie nefericită am ales prima variantă, dar cu o condiţie. Le-am transmis celor de la RADAR că voi putea vedea cazul închis numai în momentul în care proprietarul spaţiului de cazare va ieşi cu o declaraţie publică (de preferat în presă) prin care îşi va cere scuze pentru discriminarea voită împotriva cetăţenilor români şi va promite că astfel de situaţii nu se vor mai repeta. Din nefericire, agenţii RADAR nu au reuşit încă să stabilească un contact direct cu reprezentanţii B&B-ului chiar dacă s-au deplasat de două ori la adresa spaţiului de cazare. În momentul de faţă se încearcă stabilirea unei alte forme de contact. În cazul în care proprietarul refuză idea declaraţiei publice atunci voi lua în considerare cea de-a doua variantă propusă de către agenţia anti-discriminare”, a scris Alexandru Hegyi pe Facebook.
Amintim că Alexandru Hegyi, un cercetător român venit în Europa din Japonia, a fost oripilat de ceea ce i s-a întâmplat în Olanda, când a vrut să se cazeze la un hotel din Tilburg unde i se confirmase rezervare făcută prin Booking.com. Ulterior, acesta s-a trezit cu o atitudine revoltătoare.










































































