07:11:31 24.04.2024
Stiri

SUA vor adopta sancțiuni „majore” împotriva Moscovei după decesul opozantului Alexei Navalnîi: „Vom trage Rusia la răspundere”

Actualitate 21.02.2024 08:30 Vizualizări584 Autor: Ziarul National
SUA vor adopta sancțiuni „majore” împotriva Moscovei după decesul opozantului Alexei Navalnîi: „Vom trage Rusia la răspundere” RCC Media


Statele Unite ale Americii vor adopta vineri o serie de "sancţiuni majore" împotriva Moscovei în urma decesului în închisoare al opozantului rus Alexei Navalnîi, a anunţat marţi Casa Albă, informează AFP.

”La iniţiativa preşedintelui Biden, vom anunţa vineri un set de sancţiuni majore pentru a trage Rusia la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Navalnîi”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

Kirby a precizat că aceste noi sancţiuni răspund de asemenea "tuturor acţiunilor (Moscovei) care se înscriu în acest război crud şi brutal care face ravagii de doi ani" în Ucraina.

Moartea lui Navalnîi, 47 de ani, într-o închisoare îndepărtată din regiunea arctică unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare după ce supravieţuise în 2020 unei otrăviri de care el acuza Kremlinul, a fost anunţată vineri de autorităţile ruse. Navalnîi a murit după trei ani de detenţie.

Potrivit lui John Kirby, "indiferent care este povestea pe care guvernul rus va decide să o povestească lumii, este clar că preşedintele Putin şi guvernul lui sunt responsabili".


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md