13:42:46 19.05.2025
Stiri

STUDIU // Aceste alimente asigură o mai mare LONGEVITATE

Știri 07.08.2015 08:38 Vizualizări1313
STUDIU // Aceste alimente asigură o mai mare LONGEVITATE gradinamea.ro

Consumarea cu regularitate a alimentelor picante este asociată cu o mai mare longevitate și cu un risc mai mic de cancer, boli coronariene și respiratorii, potrivit unui studiu realizat în China publicat de revista britanică British Medical Journal (BMJ), citează Agerpres.

„Analiza noastră a arătat o corelație inversă între consumul de alimente picante și mortalitatea generală precum și cu unele cauze de deces (cancer, boli de inima și boli respiratorii)”, a menționat grupul de cercetători.

Practic, studiul efectuat pe un eșantion de aproape o jumătate de milion de chinezi pe parcursul mai multor ani a evidențiat că „cei care mănâncă alimente picante aproape în fiecare zi au un risc cu 14% mai mic să moară în comparație cu cei care mănâncă picant mai puțin de o dată pe săptămână”.

Această asociere se aplică atât bărbaților, cât și femeilor și pare mai puternică pentru cei care mănâncă picant și nu beau alcool.

Condimentul cel mai consumat în China este „capsaicina” (un alcaloid care se găsește în diferite specii de ardei iute) care, potrivit cercetătorilor, ar putea avea efecte antiobezitate și este antiinflamator, antioxidant și anticancer.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte