18:39:25 21.07.2024
Stiri

Strategia „Sport 2030”: Săli polivalente și stadioane de fotbal construite în centrele raionale, o arenă națională de fotbal, terenurile sportive dotate cu echipament medical și infrastructură sportivă îmbunătățită în școli

Actualitate 10.07.2024 12:04 Vizualizări1049 Autor: Ziarul National
Strategia „Sport 2030”: Săli polivalente și stadioane de fotbal construite în centrele raionale, o arenă națională de fotbal, terenurile sportive dotate cu echipament medical și infrastructură sportivă îmbunătățită în școli
Poză simbol


Autoritățile R. Moldova își propun modernizarea infrastructurii sportive, promovarea activităților de profil în școli și universități, precum și acordarea sprijinului necesar pentru dezvoltarea sportului de performanță.

Obiectivele sunt fixate în Strategia de dezvoltare „Sport 2030”, un document aprobat astăzi în premieră de către Guvern.

Astfel, în următorii ani, Guvernul își propune să construiască și să reabiliteze săli polivalente și stadioane de fotbal din centrele raionale, să construiască o arenă națională de fotbal și să doteze complexurile și terenurile sportive cu echipament medical. Infrastructura sportivă va fi îmbunătățită în comunități și școli.

De asemenea, vor fi realizate acțiuni de promovare a practicării sportului și de adoptare a unui stil de viață activ, pentru menținerea sănătății populației. Un accent aparte va fi pus pe popularizarea sportului în rândul copiilor și tinerilor, fiind urmărită creșterea numărului de copii înscriși în grupe de instruire începătoare de la circa 20 de mii, în prezent, până la 30 de mii, în 2030.

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, pentru dezvoltarea sportului de performanță va fi majorată susținerea financiară a federațiilor sportive naționale, va fi creat un sistem de asigurare medicală specială a sportivilor și va spori numărul cabinetelor medicale de stat destinate recuperării acestora. De asemenea, va fi îmbunătățit și sistemul de formare continuă a profesorilor de educație fizică, antrenorilor, arbitrilor, psihologilor și a medicilor sportivi.

În prezent, în Republica Moldova funcționează 101 școli sportive, frecventate de circa 39 de mii de copii. Comparativ cu anul 2000, atât numărul școlilor, cât și cel al sportivilor a crescut cu circa o treime.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md