15:56:12 18.01.2020
 
Stiri

Statul vrea să deschidă o NOUĂ societate pe acțiuni. Cetățenii vor afla despre pericolul unor atacuri teroriste

Social 08.12.2015 13:06 Vizualizări1350 Autor: Stela Mihailovici
Statul vrea să deschidă o NOUĂ societate pe acțiuni. Cetățenii vor afla despre pericolul unor atacuri teroriste


Ministerul Afacerilor Interne propune crearea unei noi societăți pe acțiuni în care statul să dețină o cotă-parte de 51%, iar restul să-i revină companiei private „ITSI COMP”.

Noua instituție se va numi „RESCUER” și va activa în domeniul asigurării securității antiincendiare și protecției ordinii publice. Proiectul de hotărâre care prevede organizarea noii societăți pe acțiuni a fost
propus dezbaterilor publice și va fi înaintat Guvernului pentru aprobare.

Potrivit notei informative a proiectului, cota-parte a statului în viitoarea companie va fi formată din valoarea bunurilor imobile aflate la balanţa Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne, iar agentul economic va contribui cu mijloace financiare pentru achiziționarea tehnicii și echipamentului necesar pentru activitatea firmei.

„Societatea pe Acţiuni va dispune de un sistem de alertă, care va asigura securitatea antiincendiară şi protecţia ordinii publice, va notifica în timp util şi va informa operativ cetăţenii despre situaţiile de urgenţă şi pericolul atacurilor teroriste, va anunţa populaţia despre pericolul declanşării unei situaţii de urgenţă, va monitoriza situaţia şi starea ordinii publice în locuri publice, prin utilizarea tehnologiilor şi a mijloacelor tehnice moderne”, motivează Ministerul de Interne în nota informativă a proiectului.

În planul de acțiuni este indicat că în grădiniţe, şcoli, case de copii, aziluri de batrâni și alte instituţii publice urmează a fi instalate sisteme performante de alertă în caz de incendii, iar avertizarea populaţiei cu privire la declanşarea unor situaţii de urgenţă se va face prin intermediul unui post de radio special.

De asemenea, persoanele cu dizabilităţi, bătrânii sau copiii vor putea să beneficieze de brăţări speciale, prin intermediul cărora vor putea solicita ajutorul necesar.

În cadrul noii societăți pe acțiuni vor fi angajate inițial 16 persoane pentru a căror remunerare se vor cheltui peste 838 de mii de lei pe an. Directorul instituției va fi plătit cu opt mii de lei pe lună, iar personalul tehnic va avea salarii cuprinse între 3 300 și 4 500 de lei pe lună.

Noua companie va fi la autofinanțare și va câștiga bani din implementarea proiectelor de monitoring antiincendiar la obiectivele economice și sectoarele private. Potrivit calculelor prezentate în planul de afaceri al viitoarei societăți pe acțiuni, instalarea unui sistem GSM de control la obiect va costa 3 422 de lei, iar ulterior beneficiarul va achita un abonament pentru serviciile de monitorizare de 150 de lei pe lună.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md