21:30:20 30.09.2020
 
Stiri

Premieră // La Edineț a fost lansat primul post de pompieri voluntari

Social 17.12.2015 14:36 Vizualizări2398 Autor: Galina Munteanu
Premieră // La Edineț a fost lansat primul post de pompieri voluntari


Primul post de pompieri și salvatori voluntari a fost deschis ieri, 16 decembrie, în nordul R Moldova, la Edineț. Acesta va activa în localitatea Terebna.

Staţia de pompieri a fost inaugurată pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a beneficia de asistenţă neîntârziată în situaţii de risc.

Astfel, 22 de salvatori şi pompieri voluntari sunt gata să intervină în situații excepționale în localitatea de baștină, care are peste o mie de localnici.

Deschiderea primului post de pompieri voluntari vine în urma realizării programului de consolidare a serviciului salvatori şi pompieri în localităţile rurale. Proiectul prevede lansarea unor staţii de salvatori în localităţile îndepărtate de subdiviziunile Serviciului Situaţii Excepţionale, pentru a reduce timpul de răspuns la intervenţii şi asigurarea securităţii cetăţenilor din satele R. Moldova.

În localitatea Terebna, deschiderea postului a fost posibilă în urma susţinerii proiectului de administraţia publică locală care a susţinut voluntariatul şi a promovat mesajul securităţii în rândul localnicilor.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a oferit o autospecială de intervenţie pentru ca angajaţii staţiei să poată activa. Mai mult, opt pompieri profesionişti vor susţine colegii civili care vor face ture de serviciu. Salvatorii şi pompierii voluntari vor stinge incendii, vor interveni la descarcerare în accidente rutiere şi vor promova mesajul de prevenire a situaţiilor de risc.

Serviciul Situaţii Excepţionale îndeamnă autorităţile să susţină voluntariatul, pentru asigurarea securităţii în toate localităţile R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md