05:51:35 02.07.2022
Stiri

Spicherul Igor Grosu, la 32 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate: „Ne doresc tuturor ca următorul mare proiect de țară să fie integrarea Republicii Moldova în UE”

Actualitate 23.06.2022 15:24 Vizualizări525 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu, la 32 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate: „Ne doresc tuturor ca următorul mare proiect de țară să fie integrarea Republicii Moldova în UE”


„Acum 32 de ani, a fost adoptată Declarația de Suveranitate și astfel a fost făcut unul din primii pași spre independența țării noastre. Vă felicit pe toți cu această zi istorică, Ziua Suveranității și ne doresc nouă, tuturor, ca următorul mare proiect de țară să fie integrarea Republicii Moldova în UE”, a declarat astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, spicherul Igor Grosu.

Tot astăzi a fost vernisată la Parlament o expoziție de documente de epocă, printre care copia Declarației de Suveranitate.

Vizitatorii pot vedea conținutul exact al actului care instituie cetățenia şi prevede dreptul suveran de a menţine relaţii diplomatice cu toate ţările lumii.

În textul Declarației se menționează că „suveranitatea este exercitată în interesul întregului popor de către organul reprezentativ suprem al puterii de stat a Republicii. Nicio parte a poporului, niciun grup de cetăţeni, niciun partid politic sau o organizaţie obştească, nicio altă formaţiune, nicio persoană particulară nu poate să-şi asume dreptul de a exercita suveranitatea”.

Declaraţia de Suveranitate a fost votată pe 23 iunie 1990 de către deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti. Declarația de Suveranitate a stat la baza elaborării Constituției, Legea Supremă a Republicii Moldova.

Adoptarea Declarației de Suveranitate se consideră prima victorie importantă a forțelor democratice în lupta de renaștere şi eliberare națională și desprinderea de URSS.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md