17:48:03 29.11.2023
Stiri

FOTO // Seturi de ROBOTICĂ în 110 instituții de învățământ din R. Moldova: Piese necesare pentru a proiecta și construi roboți

Actualitate 20.11.2023 15:37 Vizualizări1444 Autor: Ziarul National
FOTO // Seturi de ROBOTICĂ în 110 instituții de învățământ din R. Moldova: Piese necesare pentru a proiecta și construi roboți edu.gov.md


Elevii din 110 instituții educaționale din Republica Moldova vor învăța să proiecteze și să construiască roboți, dar și să elaboreze proiecte la diferite discipline școlare, după ce școlile în care învață au fost dotate cu seturi de robotică.

„La anul viitor vom continua cu noi proiecte de transformare digitală a educației. Cu suportul partenerilor de dezvoltare, ne propunem creșterea numărului claselor viitorului, demararea noilor proiecte inovaționale, dotarea școlilor cu echipamente tehnice, precum și instruirea cadrelor didactice în domeniul educației digitale etc.”, a declarat luni ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun, la evenimentul de transmitere a seturilor de robotică.Cele peste 800 de seturi de robotică în valoare de circa 300 000 de dolari au fost oferite de către partenerii de dezvoltare, Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, dar și Western NIS Enterprise Fund în cadrul Programului Național de Studiere a Roboticii Educaționale, implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” sub egida Ministerului Educației și Cercetării.

Programul de studiere a roboticii a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014. În prezent, inițiativa este implementată în circa 270 de instituții educaționale din republica noastră. Până acum, au beneficiat peste 40 de mii de elevi din nordul, centrul și sudul țării, iar circa 650 de profesori au fost instruiți pentru predarea roboticii în școală.Tot astăzi, Clasa Viitorului a lansat un nou laborator performant dedicat testării a diferitor tehnologii educaționale cu scopul de a identifica cele mai potrivite pentru a fi utilizate la lecțiile de matematică, biologie, fizică, chimie, informatică etc. În laborator vor avea acces echipe de profesori și elevi din diferite școli pentru a experimenta metodele de studiu ale noilor tehnologii și implementarea acestora în clase.

Printre echipamentele oferite de laborator sunt ochelari pentru realitate virtuală și augmentată, drone, sisteme de senzori, micro:bit, și Sphero Edu (roboței sub formă de sferă), senzori Pasco și Vernier, sistem interactiv OnEvo floor interactive, Matatalab și echipament adaptat pentru educație incluzivă. Valoarea totală a tehnologiilor este de 100 000 de dolari, oferiți de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md