02:27:07 31.05.2023
Stiri

Vămile Sculeni, Leușeni și Giurgiulești, extrem de aglomerate: Serviciul Vamal le cere șoferilor de camioane, care vor să treacă frontiera fără marfă, să opteze pentru punctele de la Cahul sau Costești

Actualitate 17.05.2022 12:37 Vizualizări1502 Autor: Ziarul National
Vămile Sculeni, Leușeni și Giurgiulești, extrem de aglomerate: Serviciul Vamal le cere șoferilor de camioane, care vor să treacă frontiera fără marfă, să opteze pentru punctele de la Cahul sau Costești


Posturile vamale situate pe frontiera moldo-română - Sculeni, Leușeni și Giurgiulești - rămân în continuare aglomerate pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Drept urmare, Serviciul Vamal le recomandă transportatorilor, care intenționează să traverseze cu camioane fără marfă prin posturile vamale de frontieră, să opteze pentru posturile vamale de la Cahul și Costești.

Pentru ieșirea din Republica Moldova a autovehiculelor cu marfă, dar care dețin statutul AEO, la fel se recomandă optarea pentru traversarea prin posturile Cahul sau Costești.

Excepție sunt cazurile când se transportă marfă ce necesită verificarea controlului fitosanitar, deoarece atât în postul vamal Cahul, cât și în postul vamal Costești nu sunt prezenți reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit Serviciului Vamal, punctele de trecere a frontierei au devenit aglomerate, după ce agenții economici din Republica Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina, s-au reorientat spre piața din UE. Totodată, fluxul s-a majorat deoarece unii transportatori din Ucraina optează pentru tranzit cu marfă prin Republica Moldova.

Datele din Sistemul Informațional al Serviciului Vamal arată o creștere cu 73% a numărului de declarații vamale perfectate la export pefrontiera moldo-română, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md