20:35:27 21.07.2024
Stiri

Șeful Biroului INTERPOL de la Chișinău, Viorel Țentiu, rămâne în arest preventiv: Curtea de Apel Chișinău a respins cererea apărării

Actualitate 14.06.2024 14:21 Vizualizări1634 Autor: Ziarul National
Șeful Biroului INTERPOL de la Chișinău, Viorel Țentiu, rămâne în arest preventiv: Curtea de Apel Chișinău a respins cererea apărării


Șefului Direcției Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țentiu, rămâne în arest preventiv.

Curtea de Apel Chișinău a menținut vineri, 14 iunie, măsura preventivă de arest preventiv pentru 30 de zile, aplicată de instanța de fond pe numele lui Țentiu.

Șeful Biroului Național Central INTERPOL Chișinău a fost reținut pe 4 iunie curent, împreună cu alte trei persoane, în cadrul unui dosar privind manipularea notificărilor roșii din baza de date a INTERPOL. Potrivit procurorilor anticorupție, în schimbul mitei de milioane de dolari, cei vizați în dosar radiau notificările roșii din baza de date a INTERPOL, iar unii infractori anunțați în căutare internațională puteau călători fără probleme în R. Moldova, dar și în alte state.

Persoanele reținute inițial erau, pe lângă Țentiu, şeful Inspectoratului General pentru Migraţie a Ministerului de Interne, Mihail Vodă, fostul ministru al Justiţiei, Vitalie Pîrlog, ex-reprezentant al Republicii Moldova la INTERPOL, dar și avocatul Oleg Mîţă, apărătorul liderul interlop Vladimir Mosclciuc, alias Makena, şi al fostului deputat democrat, Vladimir Andronache.

CITIȚI și INTERPOL va detașa la Chișinău un expert care va evalua activitatea biroului național al acestei structuri: Procurorii au identificat circa 30 de infractori „spălați” de păcate de către instituția condusă deȚentiu

Ulterior au mai fost fost reținute încă trei persoane împlicare în aceeași schemă, inclusiv una care încerca să plece din R. Moldova.

Sergiu Bularu, avocatul lui Viorel Țentiu, a declarat că acesta pledează nevinovat.

Ancheta Procuraturii Anticorupție este sprijinită de organele de drept din Franța și Biroul Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md