21:05:59 17.06.2024
Stiri

Șefii și membrii grupurilor de lucru pe cele 35 de capitole care urmează să fie negociate cu UE, vizite de lucru la Bruxelles

Actualitate 21.11.2023 17:23 Vizualizări644 Autor: Ziarul National
Șefii și membrii grupurilor de lucru pe cele 35 de capitole care urmează să fie negociate cu UE, vizite de lucru la Bruxelles


Șefii și membrii grupurilor de lucru pe cele 35 de capitole care urmează să fie negociate cu Uniunea Europeană vor întreprinde mai multe vizite la Bruxelles, pentru a se consulta cu experții europeni. Acest lucru a fost convenit astăzi la Bruxelles de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și directorul general pentru vecinătate și extindere al UE, Gert-Jan Koopman.

„După recomandarea Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare la UE, am efectuat o vizită de lucru la Bruxelles împreună cu o echipă de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor. În cadrul întrevederii cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru Vecinătate și Extindere al UE, am abordat următorii pași în procesul nostru de aderare la UE”, a menționat Nicu Popescu.

Potrivit vicepremierului, R. Moldova a înregistrat progrese semnificative în implementarea recomandărilor Comisiei Europene, cu o rată de realizare de 94%.

„Am discutat detaliat despre acțiunile care trebuie finalizate până în martie 2024, punând accentul pe continuarea reformei în sistemul judiciar și procesul de dezoligarhizare. De asemenea, la Bruxelles am discutat cu Lawrence Meredith, directorul pentru vecinătate estetică, Diana Jablonska, șefa de unitate pentru Georgia și R. Moldova, și Thomas Hagleitner, șef de unitate pentru Politica și Strategia Regională pentru Balcanii de Vest. Oficialii europeni ne-au asigurat de tot suportul instituțiilor europene în procesul nostru de aderare la UE.

Am convenit că în perioada următoare vom iniția vizite de lucru împreună cu șefii și membrii grupurilor de lucru pe cele 35 de capitole care urmează să fie negociate cu Uniunea Europeană”, a punctat Nicu Popescu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md