20:36:49 26.07.2021
 
Stiri

Ședință la Iași pentru salvatorii de pe ambele maluri ale Prutului: Proiectul transfrontalier SMURD-2, în valoare de zece MILIOANE de euro, prevede construcția unor heliporturi pentru elicoptere SMURD lângă spitale din Chișinău, Bălți și Cahul

Actualitate 18.06.2021 11:12 Vizualizări2013 Autor: Ziarul National
Ședință la Iași pentru salvatorii de pe ambele maluri ale Prutului: Proiectul transfrontalier SMURD-2, în valoare de zece MILIOANE de euro, prevede construcția unor heliporturi pentru elicoptere SMURD lângă spitale din Chișinău, Bălți și Cahul


Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) de la Chișinău au participat, în perioada 15 - 16 iunie curent, la cea de-a șasea ședință a Comitetului Director în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, derulat în baza Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 al Uniunii Europene.

Activitatea s-a desfășurat în județul Iași, cu participarea conducerii IGSU reprezentată de general-maiorul Mihail Harabagiu și reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în realizarea proiectului, printre care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI România, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI România, Ministerul Sănătăţii din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Iaşi, România, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, Institutul de Medicină Urgentă din Republica Moldova.

Timp de două zile, participanții întrunirilor au discutat progresele, problemele și riscurile implementării proiectului. Totodată, membrii grupului de lucru au pus în discuție revizuirea planului de intervenție comun și a procedurilor asociate și identificarea unui tip de risc.

Amintrim că proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană și are un buget în valoare de peste 10 milioane de euro.

Proiectul prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir, construcţia a patru heliporturi pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul, achiziționarea a 14 autospeciale specifice misiunilor SMURD, dar și construcția a doua Unități de Primiri Urgențe la Chișinău și Bălți.

Activităţilor prevăzute în acest proiect trebuie să fie realizate până la finele anului 2022.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md