15:17:49 23.05.2024
Stiri

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, și premierul Dorin Recean, la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care reunește experți din opt state

Actualitate 17.04.2024 15:50 Vizualizări1124 Autor: Ziarul National
Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, și premierul Dorin Recean, la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, care reunește experți din opt state Tekwill


Experți, lideri de afaceri, reprezentanți ai sectorului educațional și autorități publice din R. Moldova, România, Statele Unite ale Americii, Germania, Singapore, Estonia, Letonia și Polonia se reunesc pentru a participa la conferința „Inteligența Artificială & Big Data”.

Evenimentul va avea loc la Chișinău în perioada 18 - 19 aprilie curent și va fi deschis de către premierul Dorin Recean și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat astăzi, după ședința Cabinetului de miniștri, că participanții vor discuta despre utilizarea inteligenței artificiale și big data în domenii precum educația, finanțele, afacerile și serviciile publice.

Totodată, conferința își propune să contribuie la intensificarea cooperării transfrontaliere pe dimensiunea de inovare și dezvoltare, oferind participanților o platformă eficientă pentru transfer de expertiză, schimb de idei și stabilire de conexiuni valoroase.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va explora potențialul transformator al tehnologiilor din domeniul inteligenței artificiale (IA) și big data în accelerarea progresului uman și va aduce în prim-plan subiectul integrării acestora în domenii critice pentru a soluționa provocări complexe și a promova inovația.

Conferința „Inteligența Artificială & Big Data” este organizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), Camera Americană de Comerț (AmCham) Moldova și AC Tech, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și are loc sub egida prim-ministrului Republicii Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md