16:15:19 15.08.2022
Stiri

Șapte MILIOANE de euro de la UE, acordate R. Moldova pentru consolidarea capacităţilor MILITARE

Actualitate 03.12.2021 11:29 Vizualizări1462 Autor: Ziarul National
Șapte MILIOANE de euro de la UE, acordate R. Moldova pentru consolidarea capacităţilor MILITARE
Poză simbol


Uniunea Europeană (UE) va acorda R. Moldova șapte milioane de euro într-un proiect cu durata de trei ani pentru consolidarea capacităţilor militare şi de apărare. Totodată, măsuri de asistenţă în cadrul Fondului European de Pace (EPF) vor fi acordate Georgiei, Ucrainei şi Republicii Mali.

Decizia a fost luată joi, 2 decembrie, de către Consiliul European.

Această măsură de asistenţă va contribui la consolidarea capacităţilor Serviciului Medical Militar şi a Batalionului de Inginerie al Forţelor Armate ale Republicii Moldova, inclusiv a capacităţii acestora de a furniza serviciile respective civililor în situaţii de criză sau de urgenţă.

În special, UE va finanţa furnizarea de echipamente medicale pentru Serviciul Medical Militar şi de echipamente de eliminare a muniţiilor explozive pentru Batalionul de Inginerie.

Decizia Consiliului European urmărește scopul de a consolida capacităţile ţărilor beneficiare în chestiuni militare şi de apărare, cu scopul de a promova rezilienţa internă. Pentru Georgia, Republica Moldova şi Ucraina, UE urmăreşte, de asemenea, să sporească capacitatea şi interoperabilitatea forţelor armate locale pentru a contribui la misiunile şi operaţiunile militare ale Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC).

Măsurile sunt ca răspuns la solicitările trimise Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate de către ţările implicate.

Toată asistenţa va fi condiţionată de respectarea legislaţiei internaţionale relevante, în special a drepturilor internaţionale ale omului şi a dreptului internaţional umanitar, precum şi a instrumentelor juridice relevante şi a celor mai bune practici bazate pe regulile, standardele şi politicile internaţionale şi ale UE în domeniul furnizării de echipamente pentru forţele armate. Niciuna dintre măsuri nu implică furnizarea de echipamente concepute pentru aplicarea forţei letale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md