00:00:43 02.03.2024
Stiri

Rusia pregătește încă 170.000 de militari pentru invazia din Ucraina. Armata a crescut cu aproape un milion de persoane după mobilizarea mascată

Actualitate 04.12.2023 08:30 Vizualizări696 Autor: Ziarul National
Rusia pregătește încă 170.000 de militari pentru invazia din Ucraina. Armata a crescut cu aproape un milion de persoane după mobilizarea mascată


În baza unui decret al președintelui rus, Vladimir Putin, efectivele Forțelor Armate ale Federației Ruse vor crește cu aproximativ 170.000 de militari. Documentul, care a fost publicat pe site-ul Kremlinului pe 01.12.2023, a intrat în vigoare în momentul semnării sale.

Conform noului decret, efectivele Forțelor Armate sunt stabilite la un nivel de 2.209.130 de persoane, din care 1.320.000 de militari. În decretul anterior pe această temă, care a fost abrogat la intrarea în vigoare a noului document, aceste cifre erau stabilite la 2.039.758 de persoane și, respectiv, 1.150.628 de militari. Decretul abrogat intrase în vigoare pe 01 ianuarie 2023.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, decretul prezidențial privind creșterea efectivelor Forțelor Armate nu include nicio prevedere referitoare la mobilizare. Astfel, creșterea va fi efectuată în etape, prin încadrarea de noi militari angajați pe bază de contract, scrie defenseromania.ro.

“Creșterea efectivelor Forțelor Armate ale Federației Ruse va fi implementată în etape, prin atragerea cetățenilor care își exprimă dorința de a presta serviciul militar în baza unui contract încheiat cu Ministerul Apărării. Ca urmare, nu este planificată o creștere semnificativă a recrutării cetățenilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu. De asemenea, nu este prevăzută niciun fel de mobilizare”, se arată într-un comunicat al ministerului, preluat de agențiile de presă Interfax și Tass.

Potrivit oficialilor militari ruși, mărirea numărului de militari din cadrul Forțelor Armate s-a datorat creșterii amenințărilor la adresa Federației Ruse asociate cu desfășurarea ”operației militare speciale” - așa cum numește Moscova invazia sa din Ucraina - și extinderea în curs a NATO.

“În apropierea granițelor Federației Ruse sunt construite Forțe Armate întrunite ale Alianței și sunt desfășurate noi sisteme de apărare antiaeriană și arme ofensive. În același timp, este sporit potențialul Forțelor Nucleare Tactice ale NATO. Statele Unite intenționează să înlocuiască, până la sfârșitul anului 2025, 200 de bombe nucleare învechite situate în Europa și Turcia cu o nouă versiune de înaltă precizie. În aceste condiții, o creștere suplimentară a capacității de luptă și a dimensiunii Forțelor Armate ale Federației Ruse reprezintă un răspuns adecvat la activitățile agresive ale NATO”, se mai arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Comentariul autorului: Cu numai o zi înainte de publicarea decretului prezidențial privind creșterea efectivelor Forțelor Armate, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, anunțase că, în perioada 01 ianuarie - 01 decembrie 2023, peste 452.000 de militari contractuali au fost angajați în interesul Grupării de trupe întrunite participante la invazia din Ucraina.

Potrivit precizărilor lui Medevedev, în acest fel, a fost evitat un nou val de mobilizare, care ar fi fost necesar pentru completarea efectivelor de pe front.

După cum se știe, anterior, în baza unui decret prezidențial din 21 septembrie 2022, a fost realizată o mobilizare parțială, în urma căruia au fost aduși sub arme aproximativ 300.000 de cetățeni. Măsura a fost una foarte nepopulară în Rusia și a determinat exodul cetățenilor care ar fi putut să facă obiectul mobilizării.

Însă, autoritățile ruse au reușit să oprească aceste evoluții și să atragă în armată noi cetățeni, ca urmare a oferirii unor salarii motivante, de cel puțin trei ori mai mari decât cele din viața civilă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md