22:55:22 01.03.2024
Stiri

Rusia a impus sancțiuni pentru mai mulți oficiali, universitari şi experţi din Marea Britanie

Actualitate 12.02.2024 16:38 Vizualizări517 Autor: Ziarul National
Rusia a impus sancțiuni pentru mai mulți oficiali, universitari şi experţi din Marea Britanie


Rusia a impus luni sancţiuni împotriva a 18 cetăţeni britanici - oficiali, universitari şi experţi în probleme ruse -, pentru ceea ce, potrivit Moscovei, constituie o încercare de a demoniza Rusia şi a alimenta războiul din Ucraina, transmite Reuters.

„Suntem forţaţi să afirmăm că reprezentanţi britanici acuzaţi de rusofobie nu se sfiesc să încerce să discrediteze sistemul constituţional şi procesele socio-economice din ţara noastră”, a transmis Ministerul de Externe rus.

„Aşa-numitele trusturi de creiere care funcţionează pe baza celor mai mari instituţii de învăţământ britanice şi occidentale au o contribuţie semnificativă la activitatea subversivă a Londrei în direcţia rusă”, se mai arată în comunicatul Moscovei, citat de Agerpres.

Printre cei vizaţi de sancţiuni personale se află ministrul adjunct al apărării James Cartlidge, consilierul adjunct pentru securitate naţională Sarah MacIntosh, directorul pentru submarine al Royal Navy, Simon Asquith, trimisul special al premierului britanic pentru Balcanii de Vest, Stuart Peach, şi lorzii Dan Hannan şi Michael Ashcroft.

Universitarii sancţionaţi sunt istoricii Orlando Figes, Norman Davies, Timothy Garton Ash, Rob Johnson, David Abulafia, cărora li se adaugă experţii Roy Allison de la Oxford, Graeme Robertson de la University of North Carolina, Calder Walton de la Harvard şi James Sherr de la International Centre for Defence & Security din Tallinn.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md