13:17:59 21.07.2024
Stiri

Rusia a impus sancțiuni pentru mai mulți oficiali, universitari şi experţi din Marea Britanie

Actualitate 12.02.2024 16:38 Vizualizări659 Autor: Ziarul National
Rusia a impus sancțiuni pentru mai mulți oficiali, universitari şi experţi din Marea Britanie


Rusia a impus luni sancţiuni împotriva a 18 cetăţeni britanici - oficiali, universitari şi experţi în probleme ruse -, pentru ceea ce, potrivit Moscovei, constituie o încercare de a demoniza Rusia şi a alimenta războiul din Ucraina, transmite Reuters.

„Suntem forţaţi să afirmăm că reprezentanţi britanici acuzaţi de rusofobie nu se sfiesc să încerce să discrediteze sistemul constituţional şi procesele socio-economice din ţara noastră”, a transmis Ministerul de Externe rus.

„Aşa-numitele trusturi de creiere care funcţionează pe baza celor mai mari instituţii de învăţământ britanice şi occidentale au o contribuţie semnificativă la activitatea subversivă a Londrei în direcţia rusă”, se mai arată în comunicatul Moscovei, citat de Agerpres.

Printre cei vizaţi de sancţiuni personale se află ministrul adjunct al apărării James Cartlidge, consilierul adjunct pentru securitate naţională Sarah MacIntosh, directorul pentru submarine al Royal Navy, Simon Asquith, trimisul special al premierului britanic pentru Balcanii de Vest, Stuart Peach, şi lorzii Dan Hannan şi Michael Ashcroft.

Universitarii sancţionaţi sunt istoricii Orlando Figes, Norman Davies, Timothy Garton Ash, Rob Johnson, David Abulafia, cărora li se adaugă experţii Roy Allison de la Oxford, Graeme Robertson de la University of North Carolina, Calder Walton de la Harvard şi James Sherr de la International Centre for Defence & Security din Tallinn.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md