22:43:17 07.04.2020
 
Stiri

România, în TOPUL EUROPEAN al afacerilor conduse de femei

Știri 02.10.2019 15:00 Vizualizări917 Autor: Ziarul National
România, în TOPUL EUROPEAN al afacerilor conduse de femei


România are o pătrime femei antreprenor, o rată foarte bună față de alte țări. Mai puţin de 40% dintre acţionarii sau asociaţii firmelor din România sunt femei. La finalul lunii iulie 2019, erau peste 1,4 milioane de asociaţi sau acţionari în cele aproximativ 968.000 de companii din ţara noastră, conform ONRC. Procentul nu este cu mult diferit faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 şi chiar a lui 2017.

Primul program de finanțare dedicat afacerilor conduse de femei

Conform unui studiu realizat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs, cea mai mare provocare a femeilor antreprenor o reprezintă lipsa de finanțare pentru a începe și dezvolta un business. Din acest motiv, Elite Business Women, cel mai mare club de afaceri feminin din România, cu peste 10.000 de membre, a lansat și primul program de finanțare dedicat exclusiv femeilor – Elite Business Women Investment Fund. Proiectul este unul autentic şi atipic, având la bază conceptul de „marketing prin afiliere”.

„Din poziția de lider al Elite Business Women, observ cu drag cum se dezvoltă o comunitate de femei antreprenor, în special pe categoria de vârstă 20-35 de ani și trendul este cu siguranță unul pozitiv. În România, avem o pătrime femei antreprenor, o rată foarte bună, față de alte țări, cum este Slovenia de exemplu, unde sunt doar 10% femei antreprenor din totalul companiilor. Provocarea acestor afaceri din zona IMM-urilor în România este profitabilitatea.

Un studiu condus de Keys Finance arată că 10% din 650.000 de companii IMM din România sunt profitabile. Aici văd implicarea noastră în a crește și dezvoltă antreprenoriatul în România. Cred că România se va dezvoltă frumos în următorii ani, chiar și în contextul politic dificil al zilelor noastre”, a menționat Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women.

România este reprezentată, zilele acestea, în Croația, de Elite Business Women, Patronatul IMM-urilor din Constanța și Universitatea „Ovidius”, cu bune practici în construirea unei rețele de femei antreprenor la nivel internațional. Alături de România, alte 8 țări din Europa din Regiunea Dunării fac parte din Programul de antreprenoriat feminin – Interreg Danube Transnational Programme.

Elite Business Women, Clubul de Afaceri pentru femei antreprenor la nivel internațional, se implică activ în dezvoltarea rețelei de antreprenoare în regiunea Dunării și a fost ales ca model și bună practică pentru construirea unei rețele performante de femei antreprenor la nivel internațional, datorită Elite Business Club, clubul femeilor antreprenor, lansat în 2015 la București și ulterior, la Constanța, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara, Londra, Lisabona, Roma.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md