20:37:45 27.10.2020
 
Stiri

Republica Moldova a fost scoasă de sub monitorizare și a devenit membru deplin în cadrul Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”

Actualitate 25.09.2020 19:36 Vizualizări1012 Autor: Ziarul National
Republica Moldova a fost scoasă de sub monitorizare și a devenit membru deplin în cadrul Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”


După două decenii de monitorizare instituită de către Consiliul Birourilor „Carte Verde” (CoB) de la Bruxelles în raport cu Republica Moldova, Asambleea Generală a Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde” a hotărât să nu mai prelungească statutul de „monitorizare” pentru Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule din Republica Moldova (BNAA), implicit a pieței de asigurări autohtonă.

Potrivit acestei decizii, BNAA, ca organizație reprezentativă a companiilor de asigurări emitente de certificate „Carte Verde”, obține statut de membru cu drepturi depline în cadrul SIA „Carte Verde”, transmite bizlaw.md.

Organul decizional respectiv a desemnat-o, de asemenea, pe Alina Osoianu, director executiv BNAA, în calitate de co-președinte al Comitetului pentru reglementări interne, CoB.

Potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Asambleea Generală susține imperativul implementării neabătute de către asigurătorii locali a cerințelor prudențiale în sensul siguranței financiare a entităților și în beneficiul asiguraților. Concomitent, organele de conducere SIA „Carte Verde” se pronunță pentru „menținerea de către BNAA a Programului de reasigurare și a Garanției financiare externe”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md