03:38:12 19.08.2019
 
Stiri

Realizările românilor din diasporă, pe platforma ONLINE a Muzeului Românilor de Pretutindeni

Moldovenii în lume 30.04.2019 16:05 Vizualizări1378 Autor: Ziarul National
Realizările românilor din diasporă, pe platforma ONLINE a Muzeului Românilor de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a lansat un nou format al platformei online a Muzeului Românilor de Pretutindeni, care conţine şi o secţiune dedicată realizărilor din diaspora.

Prin noua secţiune, MRP doreşte să promoveze românii de succes de pretutindeni, adevărate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţii româneşti peste hotare, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Muzeul pentru Românii de Pretutindeni s-a concretizat la 1 octombrie 2018, sub forma unei platforme online, la adresa http://www.muzeu.mprp.gov.ro.

Platforma include secţiuni precum: Români din jurul graniţelor, Diaspora de mobilitate, Mediul Asociativ Românesc, Centenar, Exilul Românesc, Şcoala şi biserica, Vechi cărţi de identitate şi paşapoarte, Hărţi, Tradiţii şi Obiceiuri, iar de anul acesta va conţine şi o secţiune dedicată performanţei româneşti de pretutindeni.

Astfel, secţiunea "Fii inspiraţie" cuprinde un formular ce poate fi completat de utilizatorii ce vor să recomande un român din străinătate ce a făcut lucruri excepţionale sau se pot recomanda pe ei înşişi. Formularele sunt: „Am o propunere" sau „Vreau să devin inspiraţie". Ţara în care locuieşte această persoană va fi prezentată pe o hartă a lumii.

În vederea îmbogăţirii conţinutului acestei platforme, dar şi al noii secţiuni dedicate succesului românesc de pretutindeni, MRP lansează o invitaţie deschisă mediului asociativ românesc să continue să participe la această iniţiativă prin transmiterea de materiale la adresa muzeu@mprp.gov.ro, se mai arată în comunicat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md