03:39:16 13.06.2024
Stiri

Real Madrid și FC Barcelona, excluse din Liga Campionilor, iar naționala Spaniei, dată afară de la EURO 2024: UEFA a cerut de urgență explicații înainte să ia deciziile finale, care ar cutremura lumea fotbalului!

Actualitate 02.05.2024 05:41 Vizualizări4919 Autor: ZiarulNational
Real Madrid și FC Barcelona, excluse din Liga Campionilor, iar naționala Spaniei, dată afară de la EURO 2024: UEFA a cerut de urgență explicații înainte să ia deciziile finale, care ar cutremura lumea fotbalului!


Real Madrid și FC Barcelona ar putea fi excluse din Liga Campionilor, iar selecționata Spaniei riscă să fie eliminată de la EURO 2024. UEFA a solicitat o serie de explicații înainte de a lua hotărârea finală, care ar zdruncina lumea fotbalului.

Publicația AS.com a scris că FIFA și UEFA au transmis un ultimatum guvernului din Spania, dar și Consiliului Superior al Sportului, asta după ce Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a fost pusă sub tutelă.

Executivul condus de Pedro Sanchez are timp până vineri să vină cu explicații, altfel ar putea risca chiar excluderea Spaniei din marile competiții de fotbal ale lumii.

Spaniolii au transmis, în cursul zilei de joi, că RFEF a fost pusă sub tutelă din dorința de a opri criza cu care se confruntă instituția, după izbucnirea unei anchete privind fapte de corupție, scrie prosport.ro.

Mattias Grafstrom (FIFA) şi Theodore Theodoridis (UEFA) au solicitat informații suplimentare cu privire la activitatea Consiliului Superior al Sportului, dar și a intervențiilor instituției la RFEF.

Conform publicației citate anterior, există posibilitatea ca cele două foruri să considere că această punere sub tutelă reprezintă, de fapt, un amestec ilicit al politicului, motiv pentru care întreg fotbalul spaniol ar putea avea de suferit.

Sancțiunile ar putea implica inclusiv suspendarea RFEF, dar şi excluderea formațiilor de club şi a selecţionatelor din competiţiile internaţionale.

Pedro Sanchez a confirmat, în cursul zilei de luni, că nu renunță la funcția de premier al Spaniei, în ciuda acuzațiilor de corupție care planează asupra soției sale.

Susţinătorii Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) au fost cei care l-au convins pe Sanchez să nu demisioneze, după ce acesta a declarat, în cursul săptămânii trecute, că se gândește la o astfel de variantă.

În plus, Sanchez a negat acuzaţiile la adresa soţiei sale, Begona Gomez, despre care spune că sunt produsul unor jocuri politice ale adversarilor lor.

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) este, la rândul ei, acuzată de fapte de corupție, ancheta fiind demarată după scandalul în care a fost implicat Luis Rubiales, fostul președinte al RFEF, cel care a sărutat-o pe campioana mondială Jenni Hermoso.

Fostul vicepreședinte al UEFA este cercetat penal, el fiind acuzat de fotbalista Jenni Hermoso că a sărutat-o cu forța, după finala Campionatului Mondial de fotbal feminin.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md