REŢETĂ // Pastă de avocado


Avocado este un fruct exotic cu miez verde şi textură untoasă. I se mai spune şi untul verde şi asta datorită conţinutului de grăsimi sănătoase mononesaturate. Despre aceste grăsimi sănătoase specialiştii în nutriţie ne spun că au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol rău şi de a preveni astfel bolile grave de inimă.
Avocado poate fi consumat în salate, sub formă de piure sau pastă.
Ingrediente:
• sare şi piper după gust
• puţină zeamă proaspătă de la o lămâie
• o ceapă mică
• câteva felii de pâine de casă şi un avocado mare sau doua mai mici.
Instrucţiuni:
Se spală coaja fructului de avocado, se şterge cu ajutorul unui prosop curat, după care acesta se taie pe jumătate şi prin mişcări de stânga-dreapta se obţin astfel cele două bucăţi. Se decojesc apoi jumătăţile de fruct şi se înlătură sâmburele.
Miezul de la avocado se pasează cu ajutorul unei furculiţe sau se poate introduce în blender. Se mixează până ce se obţine un piure cremos. Se curăță apoi ceapa, după care se dă pe răzătoarea măruntă. Se încorporează ceapa în piureul de avocado şi se mai amestecă.
Se potriveşte apoi gustul preparatului cu sare şi piper adăugate după bunul plac. Se adaugă zeama de lămâie atât cât se doreşte dar nici foarte multă pentru a nu-i schimba gustul, după care se amestecă.
Se serveşte pasta de avocado pe pâine proaspătă sau prăjită şi constituie o idee inedită de mâncare delicioasă, dar şi sănătoasă în post. Poftă bună.
Sursa: crestinortodox.ro









































































