10:00:47 02.05.2025
Stiri

REŢETĂ // Cartofi franţuzeşti

Știri 09.08.2016 17:30 Vizualizări4592
REŢETĂ // Cartofi franţuzeşti Sursa: ele.ro

Deşi francezii sunt cunoscuţi ca fiind mari amatori de cartofi prăjiţi, se pare că ştiu să gătească şi altfel cartofii şi anume sub formă de cartofi franţuzeşti. Cartofii franţuzeşti sunt delicioşi şi uşor de preparat.


Calorii: 560 Kcal
Specific: francez
Timp de preparare: mediu
Status: consacrat
Număr porţii: 6 persoane

Ingrediente:

unt 100 g

Cartof 1 kg

Lapte 100 ml

Ou 8 bucăţi

Smântână 200 g

Caşcaval 200 g

Lapte 100 ml

sare

Preparare:


Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă cu sare; Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii;

Într-un bol se bat două ouă crude (celelalte 6 ouă se fierb tari), cu laptele, sarea şi smântâna;

Se ia o tavă şi se unge bine cu unt apoi se pun straturi de felii de cartofi, ouăle fierte tari se taie felii şi se aşază şi ele peste cartofi, se presară puţin caşcaval ras şi se toarnă puţin din amestecul din bol;

Se aşază straturi straturi până ce se termină cartofii şi compoziţia.
La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt;

Se dă la cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute.

Se servesc calzi; Se poate adăuga extra-smântână după gust.

Sursa: ele.ro

Autor:
Top stiri

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte