20:00:50 21.07.2024
Stiri

Războiul pornit de Putin face VICTIME printre ruși. Explozie de ALCOOLISM la Moscova. „Oamenii nu suportă stresul și încearcă să scape de realitate prin votcă”

Actualitate 25.06.2024 15:42 Vizualizări765 Autor: ZiarulNational
Războiul pornit de Putin face VICTIME printre ruși. Explozie de ALCOOLISM la Moscova. „Oamenii nu suportă stresul și încearcă să scape de realitate prin votcă”
Poză simbol


Medicii ruși au înregistrat o creștere explozivă a numărului pacienților alcoolici la Moscova. După doi ani de război cu Ucraina, rușii au început să bea din ce în ce mai mult băuturi alcoolice tari.

The Moscow Times notează că spitalele private de tratament pentru droguri din Moscova înregistrează o creștere bruscă a numărului de pacienți cu dependență de alcool.

O clinică a înregistrat o creștere a numărului de pacienți cu alcoolism cu 44% față de 2022. Psihiatrii subliniază că rușii încearcă să suprime stresul cu alcool, deoarece aceasta este una dintre cele mai simple și mai ieftine moduri de a se calma.

Acest proces duce însă adesea la dependență patologică, iar alcoolicii nu se mai pot întoarce la viața normală.

În 2023, situația s-a dovedit a fi un record în ultimii nouă ani: până la 8 litri de alcool pur per consumator în vârstă de peste 15 ani.

Cunoscutul blogger rus Anatoli Nesmian subliniază că Putin, „cu cinismul său binecunoscut”, a consolat rudele celor uciși în război cu afirmația: „Este mai bine așa decât cu votcă”.

Războiul din Ucraina (și teroarea declanșată împotriva rușilor pe fundalul său) a dus la o creștere bruscă a alcoolismului în Rusia.

„Ceea ce poate fi explicat destul de banal: oamenii nu suportă stresul și încearcă să scape de realitate prin votcă” - subliniază expertul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md