01:04:19 21.04.2024
Stiri

Războiul declanșat de Putin în Ucraina a izolat sistemul bancar din R. Moldova de cel rusesc și belarus: Nu pot fi efectuate transferuri

Actualitate 12.04.2022 18:27 Vizualizări2204 Autor: Ziarul National
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a izolat sistemul bancar din R. Moldova de cel rusesc și belarus: Nu pot fi efectuate transferuri


Sancțiunile occidentale impuse sistemului financiar din Rusia și Belarus, după declanșarea războiului sângeros în Ucraina, implică și băncile din R. Moldova.

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a declarat că, în momentul declanșării războiului din Ucraina și impunerii sancțiunilor occidentale, băncile din R. Moldova aveau „expunere minimă” față de băncile rusești și belaruse, ceea ce înseamnă că pe conturile corespondente erau sume mici de bani.

„Un impact direct asupra băncilor moldovenești va fi neglijabil. Există anumite impedimente acum la efectuatea tranzacțiilor cu Rusia și Belarus. Tehnic vorbind, o bancă din R. Moldova nu poate să transfere bani în Federația Rusă sau Belarus fără ca să evite sancțiunile occidentale”, a explicat șeful băncii centrale într-un interviu oferit presei.Aceeași sursă a adăugat că războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, fapt care a determinat Occidentul să impună sancțiuni Moscovei, a afectat transferurile pe care le efectuau cetățenii R. Moldova aflați în Rusia și care constituiau 10 - 15% din totalul remiterilor de peste hotare.

„După ce au fost impuse sancțiunile, aceste transferuri practic s-au stopat”, a punctat Octavian Armașu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md