14:44:18 17.10.2021
Stiri

R. Moldova vrea să împrumute 100 de milioane de euro de la UE: Comisia parlamentară pentru politică externă, undă VERDE pentru inițierea și aprobarea semnării Acordului de împrumut cu Uniunea Europeană

Actualitate 03.06.2020 12:57 Vizualizări759 Autor: Ziarul National
R. Moldova vrea să împrumute 100 de milioane de euro de la UE: Comisia parlamentară pentru politică externă, undă VERDE pentru inițierea și aprobarea semnării Acordului de împrumut cu Uniunea Europeană


Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat, astăzi, avizul consultativ privind inițierea și aprobarea semnării Acordului de împrumut cu Uniunea Europeană privind Asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova.

Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind Asistența macro-financiară pentru R. Moldova prevede acordarea unui împrumut în valoare de până la 100 de milioane de euro, în două tranșe egale.

Durata acordării împrumutului este de maximum 12 luni, urmând să fie debursată în perioada anilor 2020-2021. Debursarea primei tranșe este necondiționată, iar a doua va depinde de progresele în implementarea Memorandumului de Înțelegere. Maturitatea acestuia este de maximum 15 ani, cu aceeași perioadă de grație.

Asistența macrofinanciară din partea UE ar urma să atenueze constrângerile de finanțare externă a republicii, să acopere necesitățile bugetare și să consolideze poziția rezervelor valutare.

Acordul urmează să fie semnat de către ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md