06:04:12 13.08.2022
Stiri

R. Moldova, vizată în noul Concept Stategic al NATO. Alianța Nord-Atlantică și-a luat ANGAJAMENTUL să vină cu un pachet de măsuri de asistenţă şi sprijin pentru R. Moldova. Nicu Popescu susține că nu cunoaște DETALIILE

Actualitate 29.06.2022 19:35 Vizualizări975 Autor: Ziarul National
R. Moldova, vizată în noul Concept Stategic al NATO. Alianța Nord-Atlantică și-a luat ANGAJAMENTUL să vină cu un pachet de măsuri de asistenţă şi sprijin pentru R. Moldova. Nicu Popescu susține că nu cunoaște DETALIILE


Alianța Nord-Atlantică și-a luat astăzi angajamentul, în cadrul Summitului de la Madrid, să vină cu un pachet de măsuri de asistenţă şi sprijin pentru parteneri, inclusiv pentru R. Moldova şi Georgia. Prevederea respectivă se regăsește în Conceptul Stategic al NATO, adoptat astăzi la Madrid, transmite news.ro.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a declarat că, deocamdată, nu deține detalii cu privire la „pachetul de măsuri de asistenţă şi intensificare a sprijinului pentru partenerii NATO”, adoptat astăzi la reuniunea liderilor țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice.


„Am văzut declarația NATO, care vorbește despre potențial sprijin oferit unor state partenere, printre care și R. Moldova. Este o declarație adoptată de NATO, detalii la această etapă nu avem. Ulterior, vom ști mai multe detalii, dar faptul că R. Moldova a avut o cooperare foarte bună cu Alianța Nord-Atlantică, această cooperare a fost întotdeauna foarte transparentă, absolut toți parametrii cooperării noastre cu NATO sunt accesibili online și planul individual de parteneriat cu NATO” a menționat astăzi Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful diplomației moldovenești a venit și cu o precizare devenită tradițională - cooperarea cu NATO se face în spiritul respectării neutralității R. Moldova.

„Și aici, desigur, așteptăm și noi să vedem care sunt detaliile, dar toate aceste măsuri sunt transparente și în deplin respect față de dreptul nostru suveran pe de o parte de a continua să acționăm în parametrii Constituției noastre, pe de altă parte de a dezvolta relațiile noastre cu state partenere, cu organizații partenere, care ne ajută să fortificăm capacitatea R. Moldova de a rezista într-un mediu internațional foarte problematic” a punctat Popescu.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizat astăzi că Bucureștiul şi-a atins toate obiectivele pe care şi le-a propus la Summitul NATO de la Madrid. Astfel, a fost decisă consolidarea sprijinului pentru Ucraina, prin adoptarea unui pachet de măsuri de asistenţă şi intensificarea sprijinului pentru parteneri, deci inclusiv pentru R. Moldova şi Georgia. În nou Conceptul Strategic, Rusia e definită ca principală ameninţare la securitatea nord-atlantică, a mai spus şeful statului român .

„Am hotărât un cadru care să răspundă eficient tuturor ameninţărilor. Am decis intensificarea sprijinului pentru parteneri, deci inclusiv pentru Republica Moldova şi Georgia. Toate aceste decizii răspund unei solicitări majore făcută de noi, de România. Acest Summit reprezintă una din cele mai semnificate reuniuni aliate din ultimii ani în ceea ce priveşte rezultatele pentru România. Toate obiectivele pe care ni le-am propus au fost atinse şi rezolvate în sensul solicitat şi sperat de noi. Acesta este rezultatul unei munci în echipă, o muncă pentru care vreau să adresez mulţumiri tuturor celor implicaţi”, a completat şeful statului.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md