20:20:56 18.02.2018
Stiri

R. Moldova: Un micuț de doi ani, UITAT o zi întreagă în autobuzul cu care fusese transportat la grădiniță

Social 13.10.2017 13:00 Vizualizări1452 Autor: Ziarul National
R. Moldova: Un micuț de doi ani, UITAT o zi întreagă în autobuzul cu care fusese transportat la grădiniță Diez

Un copil de doar doi ani a fost uitat, luni, 9 octombrie curent, o zi întreagă în autobuzul care transporta copiii la grădinița din satul Pârlița, raionul Ungheni.

Deși foarte mici, copiii nu erau supravegheați de niciun părinte, iar șoferul nu și-a dat seama că a încuiat în autobuz un copil desprins de ceilalți, atunci când au ajuns la destinație.

„Expresul” de la Ungheni scrie că șoferul și-a dat demisia a doua zi de la acel incident, iar acum nu mai are cine transporta micuții la grădinița din Pârlița.

Primăria a pus la dispoziție un autobuz încă acum câțiva ani pentru transportarea copiilor dintr-o regiune mai îndepărtată a satului la grădiniță. Deprinși cu această utilitate, părinții au considerat că nu mai este necesar să-i însoțească până la poarta grădiniței, iar de la un timp au început a-și lua rămas-bun de la ei chiar la ușa autobuzului.

„Cum poți să trimiți un copil de doi ani la grădiniță, fără a ști cum va ajunge? Niciun fel de responsabilitate”, s-a arătat indignat primarul de Pârlița, Ion Bejan.

Potrivit alesului, șoferul nu ar avea nicio vină în acest caz, fiindcă „în fișa de post a conducătorului auto nu se menționează că el trebuie să aibă grijă de copii”.


„De nenumărate ori le-am zis părinților să aibă grijă să-și supravegheze copiii. Să meargă cu ei câte un adult, să întocmească o listă a copiilor care merg la grădiniță, ca să se știe exact câți au mers, cine a mers”, a mai spus primarul.

„Şedeam cu grijă oarecare, dar mai mult mă gândeam, că totul va fi bine şi nu se va întâmpla nimic”, a declarat mama fetiței, Domnina Godea, pentru „Prime”.

Mama copilului povesteşte că de patru luni îşi urcă dimineaţa fetiţa în microbuz şi o trimite spre grădiniţă, iar la sfârşitul zilei o întâlneşte. Luni-seară, când şi-a luat micuţa acasă, a observat că ceva este în neregulă cu ea.

„Am luat fata din rutieră şi şoferul mi-a spus să-i dau ceva de mâncare la copil, nu mi-a spus nimic. Numai atât să-i daţi ceva să mănânce şi era cu o bucată de salam în mână", a mai adăugat mama fetiței. Tânăra spune că a sunat educatoarea să o întrebe ce s-a întâmplat.

„Mi-a spus că şoferul a uitat copilul în autobuz, l-a încuiat şi seara l-a găsit. Ea ar fi adormit şi nu au văzut-o”, a afirmat mama fetiței, Domnina Godea.

După acest caz, circulația autobuzului a fost sistată.

De menționat că distanța medie pe care trebuie s-o parcurgă părinții cu copiii lor de acasă până la grădiniță este de aproximativ doi kilometri.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

09.02.2018 09:19 Nicolae Negru Este Andrei Năstase unchiul Maiei San...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md