23:58:46 01.03.2024
Stiri

Consiliul Ministerial al OSCE: R. Moldova cere din nou RETRAGEREA trupelor și a armamentului rusesc de pe teritoriul nostru

Actualitate 29.11.2023 12:35 Vizualizări912 Autor: Ziarul National
Consiliul Ministerial al OSCE: R. Moldova cere din nou RETRAGEREA trupelor și a armamentului rusesc de pe teritoriul nostru


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, va cere, în cadrul celei de-a 30-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Skopje, Macedonia de Nord, retragerea trupelor și armamentului rusesc de pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit MAEIE, reuniunea care va avea loc în perioada 29 - 30 noiembrie curent va începe cu un panel dedicat Ucrainei, cu genericul „Războiul de agresiune împotriva Ucrainei și necesitatea OSCE-ului funcțional pe timp de conflict”, în care statele partenere vor condamna agresiunea nejustificată a Federației Ruse contra Ucrainei.

Delegația R. Moldova va reitera condamnarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, va face din nou un apel ferm de retragere a trupelor ilegale ale Federației Ruse de pe teritoriul republicii noastre, dar și va discuta despre importanța rezolvării pașnice a conflictului transnistrean.

La fel, înaintea votului Consiliului European din decembrie, vicepremierul Nicu Popescu va avea mai multe întrevederi bilaterale cu omologii din statele membre ale Uniunii Europene pentru a asigura sprijinul deplin în etapele următoare ale procesului de aderare a R. Moldova la UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md