16:59:51 29.11.2023
Stiri

R. Moldova ar putea învăța din experiența Italiei în domeniul salvgardării patrimoniului cultural imaterial

Actualitate 21.11.2023 09:23 Vizualizări503 Autor: Ziarul National
R. Moldova ar putea învăța din experiența Italiei în domeniul salvgardării patrimoniului cultural imaterial


Autoritățile din Italia ar putea organiza sesiuni de instruire în domeniul salvgardării patrimoniului cultural imaterial pentru rețeaua de specialiști etnografi din R. Moldova.

De asemenea, Ministerul Culturii de la Roma ar putea oferi asistență metodologică privind actualizarea Registrului Național al Patrimoniului Cultural Imaterial din R. Moldova.

Solicitările au fost transmise de ministrul Culturii de la Chișinău, Sergiu Prodan, în timpul unei discuții purtate în după-amiaza zilei la Roma cu Gennaro Sangiuliano, ministrul Culturii al Republicii Italiene.

Un alt domeniu de interes abordat ține de organizarea, în comun cu Departamentul de carabinieri responsabili de patrimoniul cultural din Roma, a unui atelier de bune practici privind bunurile culturale mobile în situații excepționale sau conflicte armate. „Este un subiect important mai ales în contextul geopolitic actual, când chiar la granițele noastre are loc un război devastator”, a spus Sergiu Prodan, citat de un comunicat de presă al Ministerului Culturii.

Aceeași sursă precizează că miniștri au discutat și despre parcursul european al Republicii Moldova, Sergiu Prodan exprimându-și convingerea că „apropiata lansare a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană va deschide noi perspective de cooperare și în domeniul culturii”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md