07:29:13 19.06.2024
Stiri

PROIMOBIL, despre Legea privind tranzacțiile imobiliare prin TRANSFER între două persoane fizice și statisticile în domeniu la început de an

Actualitate 18.03.2024 11:28 Vizualizări4217 Autor: Ziarul National
PROIMOBIL, despre Legea privind tranzacțiile imobiliare prin TRANSFER între două persoane fizice și statisticile în domeniu la început de an


Vești bune pentru piața imobiliară din R. Moldova - a fost instituită Legea privind tranzacțiile imobiliare prin transfer între două persoane fizice.

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: „Noi avem așteptări mari, deoarece mulți oameni, mai ales care primesc transferuri de peste hotare, de la rude, se vor grăbi anul acesta să achiziționeze imobile”.

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: „Suma minimală cuprinde o sută de salarii medii pe economie, ceea ce înseamnă astăzi 1 170 000 de lei”.

EUGENIU ȚURCAN, director de vânzări Proimobil: „Cred că tot mai mulți cumpărători vor apela la serviciile unei agenții imobiliare profesioniste”.

Din punct de vedere imobiliar, acest început de an îl putem califica drept „piață a vânzătorilor”.

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: „Avem puține oferte, avem cumpărători care tot mai mult apelează la un credit ipotecar. Condițiile pentru accesarea unui credit ipotecar au devenit mult mai bune, dar întâmpinăm o problemă: nu avem suficiente apartamente, nu foarte mulți proprietari doresc să vândă. Mulți au achiziționat apartamente cu o rată a dobânzii foarte bună și mulți nu se grăbesc să vândă apartamentele pe care le au la moment”.

Cât despre apartamentele situate în blocurile noi, specialiștii atestă o creștere a cererii față de acestea, de la începutul anului.

EUGENIU ȚURCAN, director de vânzări Proimobil: „Este o creștere enormă a cererii pentru apartamentele din blocuri noi. Din cauza că avem o lipsă de blocuri noi, adică oferta mică, în primul rând așteptăm să mai apară alte complexe noi. Celor care au de gând să procure apartamente în blocuri noi le recomandăm să apeleze acum la un agent imobiliar. Doar așa veți putea pricura un apartament într-un bloc nou, la un preț rezonabil”.

Pentru mai multe detalii apelați: +373 78 088 886


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md