15:18:39 19.05.2024
Stiri

Piața imobiliară - retrospectiva anului care se încheie și prognoze pentru 2023

Actualitate 29.12.2022 09:24 Vizualizări6447 Autor: Ziarul National
Piața imobiliară - retrospectiva anului care se încheie și prognoze pentru 2023


Piața imobiliară - retrospectiva anului care se încheie și prognoze pentru 2023

Anul 2022 a fost unul cu mari provocări pentru domeniul imobiliar. Războiul injust lansat de Rusia asupra Ucrainei și crizele generate de acesta au afectat evoluția pieței imobiliare, creând instabilitate și incertitudine. Cu toate acestea, în ultima jumătate de an a fost înregistrată o creștere a cererii pentru bunurile imobiliare.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Jurnal TV, directorul Proimobil, Vlad Musteață, a făcut o analiză a anului care tocmai se încheie, dar a vorbit și despre tendințele și prognozele anului care vine.

„Bineînțeles, începutul anului 2022 ne-a dat tuturor planurile peste cap, a bulversat întreaga societate și a perturbat toate domeniile de activitate. În schimb, în cea de-a doua parte a anului, așa cum se întâmplă de obicei, piața imobiliară arată rezultate foarte bune. Și asta pentru că, în primul rând, cetățenii s-au obișnuit cu situația regională pe care o avem, iar în al doilea rând - și-au recăpătat încrederea în ceea ce înseamnă investiții în imobile. Trebuie să menționez că luna decembrie a fost una destul de intensă pe segmentul cumpărare-vânzare de bunuri imobiliare”, a declarat directorul Proimobil, Vlad Musteață.

Șeful companiei susține că, în ciuda inflației crescute înregistrate în anul 2022, următorul an va aduce o normalizare a situației în plan imobiliar și chiar o creștere a nivelului cererii pe piață.

„Dacă în 2022 cuvântul cheie era inflația, atunci în 2023 acest proces va înregistra o ușoară stagnare. E adevărat, rata dobânzii a crescut foarte mult, dar se pare că această situație se va menține maxim până în aprilie-mai. Cumpărătorii care sunt atenți la detalii și cunosc domeniul, vor încerca să cumpere bunuri imobile până la diminuarea ratei dobânzii, pentru că acum pot fi găsite cele mai bune oferte”, a subliniat Vlad Musteață.

Directorul Proimobil a menționat că investițiile în imobiliare sunt cele mai sigure și a evidențiat faptul că ofertele companiei pe care o conduce se extind dincolo de granițele R. Moldova, inclusiv în România și Dubai.

„Fiecare oraș și dezvoltator cu care colaborăm au anumite avantaje. Se știe deja, Dubaiul este unul din cele mai deosebite puncte de pe hartă și un oraș al oportunităților majore. Bucureștiul este capitala unui stat european aflat în plină dezvoltare, Brașovul este un punct turistic extrem de atractiv, iar Iașiul - aflat la granița cu republica noastră - este unul din cele mai vizitate și preferate orașe ale cetățenilor de pe malul stâng al Prutului”, a conchis Vlad Musteață.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 451 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md