16:47:25 23.02.2024
Stiri

Procuratura Generală: Evgheni Șevciuk NU are dosare penale la Chișinău

Politică 30.06.2017 15:44 Vizualizări7919 Autor: Ziarul National
Procuratura Generală: Evgheni Șevciuk NU are dosare penale la Chișinău


Președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, susține că nu știe nimic despre „soarta” fostului lider autoproclamat de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, care a venit în această săptămână pe malul drept al Nistrului.

Potrivit lui Candu, dacă Procuratura Generală are inițiată vreo cauză penală pe fapte ilegale săvârșite de „acest cetățean”, atunci aceasta ar trebui să ia măsuri.

Spicherul a spus astăzi, după ședința Parlamentului, că nu știe dacă Șevciuk, pe care zice că l-a văzut doar o singură dată, este urmărit penal la Chișinău, dar afirmă că oamenii legii au inițiat de-a lungul timpului mai multe cauze pe numele așa-zișilor oficiali de la Tiraspol.

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL, Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, ne-a informat că pe numele lui Evgheni Șevciuk nu a fost intentat niciun dosar penal în dreapta Nistrului.

Amintim că Șevciuk a ajuns în noaptea de marți spre miercuri pe partea dreaptă a Nistrului, cu câteva ore înainte ca așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol să-i ridice imunitatea și, astfel, să permită cercetarea lui penală pe cinci capete de acuzare, inclusiv pentru delapidarea banilor publici și contrabandă.

În timp ce așa-zisele autorități din stânga Nistrului susțin că Șevciuk a fugit „ca în filme”, trecând râul Nistru cu barca, acesta a spus că a luat un taxi spre Chișinău, după ce a observat că este urmărit de oamenii șefului de la „Sheriff” care ar fi comandat asasinarea sa.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md