07:23:44 24.09.2023
Stiri

Probele video din dosarul lui Platon au fost GĂSITE: CD-uri cu întregistrări audio și video care îl incriminează pe fugarul de la Londra

Actualitate 30.05.2023 17:52 Vizualizări4116 Autor: Ziarul National
Probele video din dosarul lui Platon au fost GĂSITE: CD-uri cu întregistrări audio și video care îl incriminează pe fugarul de la Londra


CD-urile cu înregistrări video și audio din cauza penală pe numele lui Veaceslav Platon care ar surprinde momentul în care acesta corupea angajații Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera” au fost găsite.

Deși erau date dispărute și Veaceslav Platon a acuzat procurorii că ar fi fost „interesați de dispariția acestui CD”, probele-lipsă din dosar au fost identificate în camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței de judecată, de către președintele ședinței.

„Acuzatorului de stat i-a fost oferită posibilitatea de a prezenta probele acuzării, astfel încât în ședința următoare vor fi prezentate inclusiv CD-urile cu înregistrări video și audio ce atestă săvârșirea faptelor incriminate lui Platon Veaceslav, de coruperea angajaților Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera” al DIP al Ministerului Justiției al Republicii Moldova”, anunță Procuratura Anticorupție.

Amintim că lipsa probelor a fost depistată în cadrul unei şedinţe de judecată anterioare, când urmau să fie prezentate mai multe înregistrări video, iar instanţa a dispus o pauză pentru a fi găsită probele.

Aceste înregistrări ar demonstra că, în 2016, Veaceslav Platon le-ar fi promis mascaţilor, în timp ce se afla în detenţie și era escortat la ședințele de judecată, apartamente în Chișinău, automobile sau câte cinci mii de euro pentru a-i permite lucruri interzise de lege.

În 2016, Judecătoria Chişinău l-a condamnat pe Veaceslav Platon la 12 ani de închisoare pentru tentativă de escrocherie şi corupere a ofiţerilor de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”.

În anul 2020, Curtea de Apel Chişinău a anulat sentința şi a trimis dosarul la rejudecare. După mai multe amânări, dosarul a fost preluat spre examinare de la zero. Şedinţele se desfăşoară în lipsa lui Platon care a fugit din Republica Moldova în vara anului 2021, după ce a fost scos de la pușcărie cu ajutorul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Ivaninswoxy 31.05.2023 04:54

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md