14:49:25 03.03.2021
 
Stiri

PROMISIUNE // Unde ar putea să fie amenajată prima PARCARE SMART din Chișinău: Acord dintre Primăria capitalei și UTM

Actualitate 17.09.2020 09:42 Vizualizări995 Autor: Ziarul National
PROMISIUNE // Unde ar putea să fie amenajată prima PARCARE SMART din Chișinău: Acord dintre Primăria capitalei și UTM


Prima parcare automatizată din municipiul Chișinău ar putea fi amenajată în centrul capitalei, în preajma blocului Universității Tehnice din Moldova din str. 31 August 1989 nr.78.

Ideea unei eventuale „parcări smart”, așa cum este prezentată de către autoritățile capitalei, este deocamdată la nivel de intenție.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit cu rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, despre semnarea unui acord de partereriat între cele două instituții, care să includă consultanță și expertizare tehnică asupra proiectelor desfășurate de autoritățile municipale în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor informaționale în procesul de administrare a instituției autorităților publice municipale. Un prim pas ar fi amenajarea unei parcări smart.

„Ne dorim ca astfel de proiecte și parteneriate să fie pe viitor mai multe. În acest sens discutăm și cu Agenția Prorietății Publice, pentru identificarea locațiilor, după ce sunt finalizate toate procedurile legate de conceptul de parcări și studiile pe care mai avem nevoie să le realizăm, până la sfârșitul anului curent, astfel ca din anul viitor să putem lansa ceea ce așteaptă chișinăuenii: locuri de parcare în zona istorică, soluții pentru zonele rezidențiale și pentru intrările în oraș”, a declarat Ion Ceban.

„Suntem gata să ne implicăm și pe partea de consultanță și expertiză. Avem un potențial valoros de cadre științifico-didactice, iar mulți din colegii noștri se implicau și până acum în soluționarea diverselor probleme. Parcarea automatizată despre care s-a discutat ne va permite să ne poziționăm direct într-un nou ecosistem inovațional, să vă ajutăm să dezvoltăm acest lucru, să învățăm și noi tehnologiile moderne în gestionarea orașului, tehnologii SMART. Sunt convins că acest proiect poate fi multiplicat, pentru că problema parcărilor în orașul Chișinău este una stringentă. Anterior ne-am mai implicat și în propunerea diverselor soluții pentru transportul public, precum fluidizarea traficului”, a menționat Viorel Bostan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md