Primăria Târnova de la Dondușeni a alocat 41 de hectare pentru ÎMPĂDURIRE. Maia Sandu: „Îndemn toate primăriile din R. Moldova să participe la acest program important pentru noi toți”


Primăria Târnova din raionul Dondușeni a decis să ofere 41 de hectare de pământ pentru Programul național de împădurire, realizarea căruia va începe în acest an și care își propune plantarea cu vegetaţie forestieră pe circa 100 000 de hectare în următorii ani.
Gestul a fost apreciat de președinta Maia Sandu, care a efectuat marți o vizită în acest raion. Șefa statului a îndemnat toate primăriile din R. Moldova să participe la „acest program important pentru noi toți”.
Președinta, care s-a întâlnit cu localnicii din Baraboi, Târnova și Țaul, raionul Dondușeni, a ținut să remarce că a cunoscut la Dondușeni mai mulți aleși locali care pun umărul la procesul de integrare europeană a R. Moldova.
„În ultimii ani, am reușit să repunem Republica Moldova pe harta lumii și avem prieteni și parteneri externi de încredere, care ne ajută să depășim crizele care au venit peste noi și să rămânem parte a lumii libere. Cu sprijinul lor, se dezvoltă și comunitățile noastre. Grădinițele din Țaul și Baraboi au fost renovate din fondurile oferite de România, iar școala din Baraboi a beneficiat de fonduri europene. (...) Aderarea la Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, care va încuraja și dezvoltarea comunităților din R. Moldova”, a afirmat șefa statului.
Maia Sandu a discutat cu localnicii din cele trei sate despre pensii, locuri de muncă, educație, condițiile de trai din localități, reforma justiției etc. Ea a spus că guvernarea a început schimbări în mai multe domenii, iar unele dintre ele trebuie accelerate, în special cele care țin de dezvoltarea economiei. Șefa statului a subliniat că avem nevoie de pace și de o economie puternică pentru a rezolva problemele localităților și ale republicii.
La Țaul, șefa statului a vizitat Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole, care pregătește specialiști în legumicultură și pomicultură, siguranța produselor agroalimentare și tehnologia produselor de origine vegetală. Instituția este modernizată recent cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare și Fundației LED Moldova, și are în prezent aproximativ 300 de elevi.
De asemenea, în cadrul programului Satul European, șapte localități din raionul Dondușeni realizează proiecte în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei.









































































