21:33:31 09.07.2020
 
Stiri

„PRIMA CASĂ 6”: Guvernul vrea să plătească noile locuințe ale polițiștilor, militarilor și securiștilor din BUGETUL de STAT

Actualitate 03.06.2020 17:19 Vizualizări17335 Autor: Ziarul National
„PRIMA CASĂ 6”: Guvernul vrea să plătească noile locuințe ale polițiștilor, militarilor și securiștilor din BUGETUL de STAT


Guvernul condus de Ion Chicu intenționează să lanseze programul „Prima Casă 6”, care va fi destinat angajaților structurilor de forță.

Este vorba despre cei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Serviciului Pază și Protecție de Stat, Serviciului de Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție și Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Prim-ministrul Chicu a convocat astăzi o ședință la acest subiect și a accentuat faptul că locuințele achiziționate prin programul „Prima Casă 6” de către funcționarii publici cu statut special vor fi achitate din bugetul de stat.

„Proiectul discutat azi urmează să stimuleze angajații din sistem, să crească atractivitatea structurilor de forță ca angajatori. Numai așa putem aduce oameni competenți și onești în domeniul public”, a afirmat Chicu.

Ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța a informat că în cadrul proiectului statul va achita corpul creditului, iar beneficiarul - dobânda acestuia. Astfel, în cazul unei locuințe cu valoarea de un milion lei și unui credit pentru o perioadă de 15 ani, statul va achita circa 5 500 de lei pe lună, iar beneficiarul - circa patru mii de lei.

Vor fi eligibile persoane cu vârsta de până la 50 de ani, inclusiv cei de 50 de ani, iar costul maxim al imobilului - de un milion lei. Participarea inițială va fi de 0%.

Menționăm că, în cazul celorlalte categorii de beneficiari ai programului „Prima Casă”, nu este prevăzut ca Guvernul să achite corpul creditului din bugetul de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md