10:20:26 22.02.2024
Stiri

Prim-ministra Natalia Gavrilița participă la Reuniunea Liderilor de la München, care are loc la București

Actualitate 29.11.2022 12:06 Vizualizări974 Autor: Ziarul National
Prim-ministra Natalia Gavrilița participă la Reuniunea Liderilor de la München, care are loc la București


Prim-ministra Natalia Gavrilița participă astăzi la Reuniunea Liderilor de la München, care se desfășoară la București și este un format al Conferinţei de Securitate de la München.

Șefa Guvernului de la Chișinău va deschide sesiunea de marți, „Dark Clouds Over the Black Sea? Regional Security in Flux”, cu un discurs tematic.

Potrivit Guvernului, Reuniunea Liderilor de la München se desfăşoară cu uşile închise, în baza regulilor de tip Chatham House, iar invitații sunt încurajați să se implice activ și să participe la toate sesiunile.

Scopul instituirii acestui format este de a crea un spaţiu pentru generarea de idei noi şi soluţii viabile pentru cele mai stringente probleme de politică externă şi de securitate.

Evenimentul a reunit la București participanţi la nivel înalt din peste 25 de state, printre care formatori de opinie, analiști, experți, actuali şi foşti oficiali.

Aceasta este prima Reuniune a Liderilor de la München, din 2009 încoace, care se desfășoară în Europa de Est. Ultima ediție a avut loc la Washington, în mai 2022.

În cadrul vizitei de o zi în capitala României, prim-ministra Natalia Gavrilița va avea o întrevedere bilaterală cu premierul român, Nicolae Ionel Ciucă, mai anunță Guvernul de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md