09:53:02 12.08.2020
 
Stiri

Președintele Dodon îi ZOREȘTE pe procurori să vină în Parlament și să ceară RIDICAREA IMUNITĂȚII unor persoane care ar fi implicate în frauda bancară: „PG va decide cine, când și cum, dar eu mi-aș dori mai REPEDE”

Politică 18.07.2019 13:50 Vizualizări1619 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon îi ZOREȘTE pe procurori să vină în Parlament și să ceară RIDICAREA IMUNITĂȚII unor persoane care ar fi implicate în frauda bancară: „PG va decide cine, când și cum, dar eu mi-aș dori mai REPEDE” captură privesc.eu


Președintele Igor Dodon speră că, după demisia procurorului general, Eduard Harunjen, adjunctul acestuia va veni cât mai curând în plenul Parlamentului pentru a cere ridicarea imunității unor persoane din Legislativ, care ar fi implicate în frauda bancară. Mai mult, oficialul spune că actuala majoritate politică este determinată să schimbe situația din Procuratura Generală, iar de acest lucru depinde de cât de repede se vor mișca procurorii în ceea ce privește solicitarea de ridicare a imunității unor persoane care ar fi implicate în furtul miliardului.

„Procuratura Generală, în componență nouă acum, e vorba de unul dintre adjuncți, a venit cu mai multe acțiuni de blocare, de punere a sechestrului pe unele active ale persoanelor care ar putea fi implicate în Raportul Kroll. Au fost puse sechestre pe unele active precum „Gemeni”, „Prime” și alte active. Am fost informați că PG, în caz că va deține informații necesare pentru ridicarea imunității unor persoane, inclusiv din Parlament sau care se bucură de imunitate, se va face acest lucru. PG ar putea veni în viitorul apropiat cu un astfel de demers. Sunt mai multe cauze penale aflate pe rol la această etapă”, a declarat astăzi președintele Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Șeful statului nu a vrut să ofere numele persoanelor care ar putea rămâne fără imunitate, precizând că PG va decide acest lucru.

„Pe cine, când și cum va decide PG. Informațiile de care dispun și care au fost prezentate astăzi la CSS arată sunt astfel de investigații. Dacă PG va decide că sunt suficiente motive, atunci va veni cu o solicitare în plenul Parlamentului. Când și cum ține de decizia lor. Dar eu îmi exprim convingerea că astfel de acțiuni vor avea loc. Eu mi-aș dori mai repede”, a punctat sursa citată.

În același context, președintele spune că are mai multe întrebări față de activitatea PG, chiar dacă procurorul general Eduard Harunjen a demisionat.

„Cunoașteți că în prima lectură a fost deja votat un proiect de lege, iar mâine va fi votat în lectură finală, privind mecanismul de numire a procurorului interimar de către președinte. Suntem hotărâți să schimbăm situația la PG. De asta tot depinde cât de repede vor veni în Parlament (să ceară ridicarea imunității). Ei trebuiau să vină cu câțiva ani în urmă cu astfel de acțiuni. Acum s-au trezit să pună sechestre”, a adăugat Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Spencer 18.07.2019 14:37

Păi, dacă procuratura deja e a lui Dodon, el are să-i închidă cât mai repede pe cine dorește.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md